Det er vigtigere at redde et menneske end at undgå en brandmand

Ocean Rescue Camps har givet Lucas på 12 år færdigheder i livredning. Det kan betyde forskellen mellem liv og død for ham selv og for andre.

Lucas Søholm Hansen har to gange været på DGI's Ocean Rescue Camp - her øver han sig i livredning på en dukke

Når 12-årige Lucas Søholm Hansen fra Skagen tager på stranden denne sommer, kan han bruge sine nye færdigheder på to vigtige områder. Han ved, hvordan han redder et menneske fra druknedøden. Og han ved, hvordan han klarer sig selv bedre i det salte vand.

Begge dele er han bleve trænet i på DGI's Ocean Rescue Camp, hvor han var deltager i sommeren 2014 og 2015.

Jeg har lært meget om at være livredder

Lucas Søholm Hansen, 12 år

”Jeg har lært meget om at være livredder. Vi havde en dukke, vi øvede os på. Vi skulle lægge den op på et board ude i vandet og trække den ind på stranden, og vi skulle også give den hjertemassage. Man skal pumpe 30 gange og puste fem gange. Og gøre det indtil, der kommer liv,” fortæller Lucas, der går i 5. klasse på Brovandeskolen i Skagen.

Ligeglad med brandmænd

Lucas har svømmet i Skagen Svømmeklub, siden han var en lille dreng, og han er i dag konkurrencesvømmer med mange medaljer om halsen. Trods sine gode færdigheder i bryst og crawl, er det meget anderledes at svømme i havvand, synes han.

”I havet kommer der lige pludselig en bølge, og der kan ligge brandmænd, man skal passe på. Det er lidt skræmmende, hvis der er høje bølger, men man skal bare ikke gå i panik,” forklarer han.

I dag vil brandmænd i vandet ikke få ham til at tøve, hvis der ligger et menneske og har brug for hjælp.

”Jeg var bange for både brandmænd og tang før campen. Nu er jeg ligeglad med begge dele. Hvis man bliver brændt af en brandmænd, kan man bare skrabe det af bagefter. Det er vigtigere at redde et menneske end at undgå en brandmand.”

Ocean Rescue Camp er megahyggeligt

Hvis andre børn har lyst til at tage på Ocean Rescue Camp, kan de se frem til en god oplevelse, som Lucas gerne anbefaler.

”Du lærer en hel masse og møder nye mennesker. Det er megahyggeligt. Jeg fik en ny ven på campen, og ham ser jeg stadig,” fortæller Lucas.

Han bor tæt ved stranden i Skagen og glæder sig til en forhåbentlig lang, varm sommer sammen med sin familie og kammerater.

”Jeg er blevet meget mere tryg ved at bade i havet. Før gik jeg kun ud til navlen. Nu går jeg ud til brystet og svømmer og dykker længere end før. Det er fedt.”