Få ny inspiration i svømmeklubben på kun 3-4 timer

Saml svømmeklubbens ansatte eller en gruppe af instruktører til et lynkursus. Det tager kun 3-4 timer, og kan tilpasses lige præcis jeres behov eller udfordring.

Du kender måske følelsen af at køre lidt på autopilot som svømmeinstruktør. En følelse af at lidt ny inspiration til dagligdagens arbejde i svømmehallen kunne gøre godt. At de samme udfordringer dukker op igen og igen.

Forestil dig så, at det kan du gøre noget ved på kun 3-4 timer! Lyder det ikke tillokkende? Det er faktisk virkeligheden for DGI Svømnings inspirationskurser.

Inspirationskurserne er kendetegnet ved:

  • De er er korte og varer typisk 3 til 4 timer
  • De er målrettet et særligt emne
  • De er for alle; instruktører, hjælpeinstruktører, ledere osv. – uanset alder, erfaring og holdtyper
  • Det kræver ingen særlige forudsætninger eller forudgående instruktøruddannelse for at deltage

DGI Svømnings inspirationskurser er nemlig blevet renoveret og gjort fleksible for dem, der skal bruge det – svømmeinstruktører, hjælpeinstruktører og ledere i svømmeklubber. Det gælder både indholdet og rammerne. Inspirationskurserne tager således blot 3-4 timer, kan afvikles lokalt i klubben og skræddersyes til den enkelte forenings ønsker og behov.

Kurserne kan tilpasses foreningens behov

Det skal ikke være tid, logistik, geografi, manglende relevans eller alt muligt andet praktisk, der afholder instruktører og ledere i svømmeklubber fra at søge ny inspiration, fortæller Anne Rørbek Bomberg, idrætskonsulent i DGI Svømning.

”Derfor kan kurserne både afholdes som åbne spotkurser i den pågældende landsdel og som in-house-kurser i klubberne, hvor vi har mulighed for at skræddersy kurset til den enkelte forening,” siger Anne Rørbek Bomberg.

Konkret betyder det, at har du som klub eller instruktør en udfordring, et ønske om udvikling eller inspiration indenfor et bestemt område, tager du kontakt til din lokale svømmekonsulent, og så finder I sammen frem til, hvordan det skal afholdes.

Det skal ikke være tid, logistik, geografi, manglende relevans eller andet praktisk, der afholder én fra at søge ny inspiration

Det kan være, at I ser jer varme på et inspirationskursus, som alle klubbens ansatte ville kunne få gavn af. I det tilfælde vil det give mening at afholde kurset lokalt hos jer – altså in-house.

Det kan også ske, at klubbens babysvømnings-instruktører - måske er der kun en enkelt i hele klubben - har brug for ny inspiration til, hvordan hun eller han bruger redskaber i undervisningen. I det tilfælde vil I måske sammen med svømmekonsulenten finde frem til, at det giver mest mening at deltage i et spotkursus ude af ”huset”.

”Et tredje scenarie kan være, at klubbens tumlingeinstruktør efterspørger redskaber til at håndtere kommunikationen med de forældre, som er med i vandet, og derfor efterspørger at komme på kurset ”Positiv kommunikation og forældrekontakt i svømmehallen.” Det kursus kan med et lille twist gøres relevant for alle i klubben, som har med forældre at gøre, og så giver det måske mest mening at holde det in-house," siger Anne Rørbek Bomberg.

Essensen er, at det kommer an på det enkelte behov, og DGI Svømning vil meget gerne tilskynde til en dialog for at finde frem til den bedste løsning for lige netop jer.

"Formålet er at give de bedste muligheder for at skabe forandringer sammen, fordi forandringer skabes bedst i fællesskab. På den måde kan ledere og instruktører efterfølgende i klubben bruge og diskutere den viden og inputs, de får på kurset," siger Anne Rørbek Bomberg.

Kontakt din lokale svømmekonsulent

De korte inspirationskurser er blevet taget godt imod af foreningerne.

"Vores undervisere på voksenholdene efterspørger ofte helt konkrete redskaber til at forny deres undervisning med. Derfor er de korte inspirationskurser med et konkret fokus et supergodt koncept, hvor de kan få noget konkret og brugbart med hjem, som de kan bruge allerede i næste undervisning," siger foreningsleder Winnie Rahtgen fra Måløv Idræts Forening.

Er du blevet interesseret i inspirationskurserne, kan du læse mere om dem alle på siden om inspirationskurser. Du er også til enhver tid velkommen til at kontakte din lokale svømmekonsulent. Foretrækker du, at vi kontakter dig, skal du blot udfylde formularen længere nede på siden.