Få styr på teknikken med svømmeudstyr

Dette udstyr kan du finde i alle svømmehaller, og sådan bruger du det til at blive en bedre svømmer.

Hvis du tror, at svømmeplader, svømmefødder og de der ovale små kork-klodser, også kaldet pull bouy, kun er for børn, så tager du grueligt fejl.

Svømmeudstyr kan være din allerstørste hjælp til at blive den bedste svømmer.

For svømning handler mindst ligeså meget om teknik, som det handler om råstyrke. Selv den stærkeste bøffel kan ikke bruge sine store muskler til meget andet end at producere mere mælkesyre, hvis teknikken halter. Så vil du forbedre din svømning, er tekniske øvelser den allerbedste hjælp, du kan få.

Svømning består af mange sammensatte øvelser, man kan bryde op i enkeltdele og arbejde med. For at gøre det, er vi nødt til at koncentrere os om én ting ad gangen. Det er nu svømmeudstyr kommer ind i billedet. Vil du for eksempel gerne arbejde med dit benspark, er det en kæmpe fordel at bruge en svømmeplade. Den tillader dig at rette fuld fokus mod dit benspark, og du får en langt større føling med effekten af dine bens bevægelser.

Med andre ord, er der nogen, der ler eller peger fingre, når du bruger en svømmeplade, så lad dem. Det er dig, der har fat i den lange ende, og du kan passende vise det ved at give dem baghjul i bassinet.

Her i artiklen finder du nogle af de bedste øvelser, du kan lave med svømmeudstyr, hvis du vil forbedre din teknik i en af de fire klassiske stilarter; bryst, crawl, rygsvømning og butterfly.