Find din nye svømmehobby gratis til Swim Week

I uge 3 og uge 36 er der Swim Week i hele landet. Det betyder, at du kan prøve alle mulige aktiviteter i vand i en lang række svømmeklubber i hele Danmark - helt gratis.

Til Swim Week kan du kvit og frit prøve svømmetræninger af alle tænkelige slags. Foto: Jeppe Bøje Nielsen

Har du aldrig fået lært at svømme, overvejet om Aqua fitness var noget for dig eller haft lyst til at prøve vand gymnastik, så har du chancen nu.

Til Swim Week, som finder sted to gange om året, åbner en lang række svømmeklubber igen dørene til Swim Week. Her kan du kvit og frit prøve svømmetræninger af alle tænkelige slags.

Uanset hvad dit niveau er, kan du være med, så har du lyst, tid og mod på det, er det bare med at dykke ned i listen og se, om ikke der skulle være en vand-aktivitet i dit nærområde, der falder i din smag.

Hvad er Swim Week og hvorfor? 

Kort fortalt er Swim Week et landsdækkende arrangement, hvor svømmeklubber over hele landet åbner dørene for de aktiviteter, de tilbyder. Formålet er naturligvis, at du får lyst til komme igen og blive en fast del af den lokale svømmeklub, men i ligeså høj grad er hensigten også at vise, at svømning byder på langt flere muligheder og andet end bare at svømme baner.

Vandets skånsomme effekt ved kroppen betyder nemlig, at en meget stor målgruppe i alle aldre og afskygninger kan deltage, og at mange alternative aktiviteter vinder indpas i de danske svømmehaller. For eksempel kan nævnes:

  • Aqua Yoga, som er yoga på et board, der flyder ovenpå vandet. Det stiller nye krav til balancen, men fordelen er, at det ikke gør ondt at falde
  • Aqua Bike, som ganske enkelt er spinning på en cykel specielt designet til at tåle at opholde sig i vand

Din mulighed for at prøve Aqua Fitness

Eller prøv Aqua Fitness, der allerede er en populær og udbredt motionsform, og som også er rigt repræsenteret til Swim Week. Aqua Fitness udnytter modstanden i vandet, så træningen bliver så effektiv som overhovedet muligt – uden at overbelaste leddene, og det appellerer til mange.

Når vi bevæger os i vand, giver vandet os modstand. Men selvom vandet skaber modstand, ophæver det samtidig næsten tyngdekraften, så vi oplever en helt anden frihed og bevægelighed i vand, end vi gør på land

Linette Nellemann Sørensen

"Derfor er Aqua Fitness velegnet som træningsform for alle – uanset alder og fysisk form,” fortæller idrætskonsulent i DGI Svømning Linette Nellemann Sørensen.

I Aqua Fitness udfører deltagerne tempofyldte øvelser til musik enten individuelt eller sammen med andre, og mens nogle øvelser kræver redskaber, involverer andre udelukkende kroppen og modstanden i vandet. Træningen kommer omkring alle muskelgrupper, og der er fokus på både styrke, kondition, balance og smidighed.

Et par gode fif til crawl-teknikken kan gøre forskellen

Du behøver dog ikke kaste dig over den alternative genre. Trænger dine almindelige svømmefærdigheder til at blive genopfrisket, kan du også det til Swim Week. For eksempel kan de fleste godt svømme crawl, men det kniber måske med udholdenheden. Her kan et par gode fif til teknikken på et crawl-hold rykke dig enormt som svømmer.

”De fleste kan ikke klare ret mange baner, simpelthen fordi teknikken er forkert. På crawl-holdene lærer deltagerne den helt rigtige teknik, får lagt nogle uvaner fra sig og får lært at bruge deres kræfter rigtigt,” fortæller Linette Nellemann Sørensen.

Er du nybegynder og har aldrig lært at svømme, er det heller ikke for sent. Svømning for voksne, voksne nybegyndere og voksne med vandskræk er et fokuspunkt i svømmeidrætten, og over hele landet foregår der specifik undervisning af og til voksne, der aldrig har følt sig trygge i det våde element og fået lært at svømme. Til Swim Week kan du også prøve disse hold.

Lær at svømme - det er aldrig for sent

”På holdene for voksne nybegyndere vænner deltagerne sig langsomt til det våde element og lærer nogle helt grundlæggende svømmefærdigheder. Målet er at blive tryg ved vandet og selvfølgelig at lære at svømme," lyder det fra Linette Nellemann Sørensen.

For dig, der søger triatlon-specifik svømmetræning er også mulighed for det, ligesom seniorsvømning, almindelig motionssvømning og meget andet kan prøves af.

Tjek listen her og se, hvad der tilbydes i dit område.