Guide til svømmeudstyr for begyndere

Svømmeudstyr kan være en stor hjælp, når du skal lære at svømme. Få en introduktion til det mest almindelige svømmeudstyr, og hvorfor det er en fordel at bruge det.

Svømmeudstyr kan være essentielt for at kunne lære at svømme korrekt forholdsvis hurtigt.

Når det handler om udstyr til svømning og hvorfor det er en god ide, specielt som ny svømmer, så handler det kun om én ting: At det forbedrer din svømmeteknik og hjælper dig med at lære de basale svømmefærdigheder hurtigere og nemmere.

Et godt eksempel er, at du som ny svømmer sikkert har oplevet, at benene hurtigt synker mod bunden under svømningen, fordi du ikke kan koordinere både armene og benene på samme tid. Det er hverken godt for din hastighed eller svømmeteknik.

En løsning kan være et par svømmefødder. Med dem på fødderne vil du automatisk få et naturligt spark i benene, som samtidig er ekstra kraftig på grund af den større flade. Med svømmefødder vil benene helt naturligt ryge op i vandoverfladen i stedet for at ligge halvt nede på bunden, hvor de både sænker hastigheden og forværrer teknikken.

På samme måde vil en pullboy, snorkel og svømmeplade formentlig også kunne gøre en forskel for din svømning.

Men hvordan og hvornår skal du bruge hver enkelt udstyr? Det giver vi dig svaret på i dette indlæg.

Skribenten bag guiden

Bag denne guide er jeg, Daniel Johannesen. Gennem hele mit liv har jeg været omgivet af og haft en passion for svømning.

Først da min mor tog mig med til babysvømning som 3-årig til igennem 8 år at svømme på eliteplan i Horsens Svømmeklub - de sidste 3 år på klubbens førstehold med 7 til 8 ugentlige svømmetræninger.

I dag svømmer jeg på motionsplan, da jeg i stedet for konkurrencesvømningen  har valgt at lave en dansk svømmeshop, Watery.dk, som sælger et stort udvalg af badetøj og udstyr kun til svømmere.

Med baggrund i den erfaring er denne guide udarbejdet.