Video: Havfruesvømning hitter

Havfruesvømning er konditionstræning kombineret med styrkeøvelser og lege i vand, hvor du svømmer med en havfruehale.

Har du hørt om havfruesvømning? Det har de i Odder. Odder Svømmeklub har nemlig succes med havfruesvømning for både børn, unge og voksne. Hver mandag træner unge piger og kvinder fra 13 år og op efter, og det er et hit. Holdet er fyldt.

Selve træningen tager udgangspunkt i havefruebevægelser kombineret med elementer fra aquafitness, og det appellerer til mange.

”Man behøver ikke at have nogen bestemt forudsætning for at gå her. Der er plads til alle uanset, hvilket niveau man har. Vi har en blandet gruppe svømmere med både unge og lidt ældre på holdet,” siger Johanne Skovgaard Terp, træner for havfrueholdet i Odder.

Mulighederne er mange i havfruesvømning

Havfruesvømning tager udgangspunkt i svømningens grundteknikker, som synkronsvømning, interval- og konditionstræning dog med et tvist.

”En typisk træning foregår sådan, at vi starter med fælles opvarmning. Derefter går vi videre til en lille konkurrence eller en leg og måske et boldspil i vand, for der er rigtig mange muligheder, når man er til havfruesvømning,” fortæller Johanne Skovgaard Terp.

Fokus på træning i samspil med socialt samvær

Havfruebevægelserne henter inspiration i dansekoreografier, hvor pigerne og kvinderne smyger sig elegant igennem vandet. Dog lægger Johanne Skovgaard Terp også vægt på det sociale, og at de får styrket kroppens forskellige muskelgrupper.

”De hygger sig rigtig meget. Jeg prøver at skabe en god stemning, hvor der ikke er fokus på, at man skal være god. De får trænet hele kroppen, da jeg prøver at lave nogle øvelser, der fokuserer meget på ryg, mave, arme og ben,” siger Johanne Skovgaard Terp.

Havfruesvømning eksisterer allerede flere steder, heriblandt også i Lystrup Svømmeklub. At trenden har fået ben at gå på vækker glæde hos Majken Bagger Skovfoged, svømmekonsulent i DGI Østjylland.

”Vi vil gerne have flere voksne i vandet, og havfruesvømning er sjovt og anderledes. Det kan være noget for dem, der er ude efter en sjov aktivitet a la dem, der går til Zumba primært fordi, det er sjovt at danse.”