Jørgen kom over blodprop med svømning

Jørgen Haubuf var 65 år, da han fik en blodprop, men svømmeholdet for voksne begyndere har gjort, at han kan komme ud i sin havkajak igen.

Svømning er en af de bedste motionsformer. Især for ældre mennesker. Og så er det en rigtig god måde at genoptræne kroppen på. Sådan lyder det fra Jørgen Haubuf.

Han havde ellers haft en fobi for vand, for som dreng var han ved at drukne. Men et svømmehold for voksne begyndere i Ribe gav Jørgen Haubuf modet til at komme i vandet igen, han fik lært at svømme og blev så glad for det våde element, at han efter egne ord måske skulle have været født som delfin.

Men så blev Jørgen Haubuf ramt af en blodprop som 65-årig. Så stod den ellers på genoptræning, og de, som enten selv har prøvet det eller står nogen nær, der er blevet ramt af en blodprop, ved, at den proces ikke er nem. Men her kom det Jørgen til gode, at han allerede havde overvundet sin fobi for vand. 

Der gik fire måneder med genoptræning hos bl.a. ergoterapeuter. Sammen satte de et mål om, at Jørgen skulle ud i sin havkajak igen. Og målet blev nået. Vejen dertil gik via et svømmehold, der gav genoptræningen et ekstra skub og trænede hans balancepunkt.

Se videoen, hvor Jørgen Haubuf fortæller om, hvordan genoptræning i vand har gjort en forskel for ham.