Aqua Fitness-ekspert: Aqua Fitness har et kæmpe potentiale i Danmark

Aqua Fitness-potentialet i Danmark har ingen øvre grænse, mener Europas største kapacitet indenfor vand-aktiviteten, Andrea Gilardino.

Andrea Gilardoni er Italiens og Europas svar på mr. Aqua Fitness. Foto: Kir Klysner

Italienerne er first-movers hvad angår Aqua Fitness, og mange af trendsene har efterhånden fundet vej til danske svømmeklubber og haller.

Det kan vi i høj grad takke Andrea Gilardoni for. Han er Italiens og Europas svar på mr. Aqua Fitness, og han har ved adskillige lejligheder undervist i Danmark. Andre Gilardino er Aqua Fitness' svar på en Barolo-vin. Hans lige indenfor Aqua Fitness findes ikke.

Det er derfor værd at bemærke, når Andrea Gilardino siger, at Aqua Fitness sagtens kan blive endnu større i Danmark, end det allerede er.

"Danskerne har en stærk kultur for at gå til svømning. Det kan derfor blive endnu mere populært, end det allerede er," siger Andre Gilardino.

Han er Master Trainer ved European Aquatic Association. En organisation, der via uddannelse, events og andre tiltag arbejder målrettet for at gøre flere interesserede i Aqua Fitness. Organisationen arbejder også for at gøre aqua træningen så varieret, sjov og givende som muligt og promovere nye trends som Aqua Funktionel Træning, Aqua Cross Training, Aqua Pole Boxing og Aqua mindfullness. 

Få mennesker i svømmemiljøet har således fingeren mere på aqua fitness-pulsen end Andre Gilardino. Den italienske ekspert mener, at svømmehallerne i højere og højere grad kommer til at fungere som fitnesscentre i fremtiden. F.eks. vil der være en stigende interesse for individuel træning i vand, som man kender fra fitnesscentrene på land.

Det er derfor et stort potentiale at indfri for svømmeklubber og instruktører. 

Handler om at åbne folks øjne

Andre Gilardino har en fortid som professionel svømmer, men en dag fik han øjnene op for Aqua Fitness. Og det er det, det handler om. At få sparket døren ind og få folk til at prøve, for så er der ingen vej tilbage.

”I starten synes jeg, det så dumt ud. En dag prøvede jeg for sjov at være med, og så opdagede jeg, hvor god træning det er. Nu hader jeg at svømme baner, men jeg elsker at undervise i Aqua Fitness. Det er mit liv, og jeg elsker også at være med til at ændre folks liv.” fortæller Andrea Gilardoni og fortsætter:

”Det er jo typisk derfor, man starter med Aqua Fitness eller anden motion – altså for at forbedre ens liv.”

Kig hver eneste deltager i øjnene

Når Andrea Gilardoni underviser, er det med hele kroppen og for fuld musik. Der er gang i den med et livligt kropssprog på bassinkanten. Energi og gejst. 

"Som instruktør er det vigtigt at tænke på, hvordan du får alle med. I hver eneste træningstime skal du finde ud af, hvordan får alle med. Selvom der er 40 mennesker i bassinet, så skal du stadig kigge alle i øjnene. ” siger Andrea Gilardoni.

Derudover anbefaler Andre Gilardino at opdele træningen i forskellige kasser.

”Som instruktør skal du altid planlægge, hvad der skal trænes f.eks. styrke, balance og kondition,” påpeger han.

Andre Gilardino har ved adskillige lejligheder undervist i Danmark. Herunder til svømmekonferencen Aqua Inspiration.