Send svømmeklubbens hjælpeinstruktører på uddannelse

Står din hjælpeinstruktør og hænger? Så er det nok fordi, de ikke er blevet guidet. Giv de unge hjælpere et stærkt fundament med hjælpeinstruktøruddannelsen.

Hjælpeinstruktører i svømning spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe et aktivt og motiverende undervisningsmiljø i svømmeklubben. Foto: Henrik M. Kaarsholm

En god hjælpeinstruktører har mange vigtige funktioner i svømmehallen. En god hjælpeinstruktør kan igangsætte og formidle aktiviteter og øvelser.

En god hjælpeinstruktør er smilende, lærevillig, imødekommende, samtalende og kan møde folk i øjenhøjde.

Kan vi forvente, at 12-16-årige hjælpeinstruktører selv kan det? Nej, det skal vi hjælpe dem med.

Uddannelsen tager én weekend 

I løbet af én weekend kan kommende eller nye hjælpeinstruktører få en grundlæggende introduktion til grundfærdigheder, aktiviteter og svømmestilarter og lære at omsætte teori til praksis.

Hjælpeinstruktøruddannelsen er udviklet af Dansk Svømmeunion og DGI Svømning i samarbejde med 10 klubber, som har testet uddannelsen. Blandt de 10 klubber, der var med til at pilotteste uddannelsen var Lystrup Svømning.

Her er formand Camilla Jørgensen ikke i tvivl om værdien af at sende de unge trænerspirer på uddannelse.

"Hvis man oplever, at en hjælpeinstruktør står og hænger, er det fordi, de ikke er blevet guidet ordentligt til at udføre rollen,” siger Camilla Jørgensen, der selv startede som hjælpeinstruktør.

”Jeg sender altid klubbens hjælpeinstruktører på uddannelse. At prioritere uddannelse til de ofte nystartede hjælpeinstruktører skaber et lærerigt udgangspunkt og forståelse for, at hjælpeinstruktørrollen handler om langt mere end selv at være god til at svømme,” siger Camilla Jørgensen, der har 30 års i svømmemiljøet.

Nye instruktører SKAL på uddannelse

I Lystrup Svømning, som er landets næststørste svømmeklub med 4.500 medlemmer, er det ikke et valg at blive uddannet. Nye undervisere SKAL simpelthen på uddannelse.

”Uddannelse kvalificerer, styrker dem og gør, at de tror mere på sig selv. Det betyder, at en ung hjælpeinstruktør mere mod på at stå i spidsen for en øvelse og prøve nye ting. De kan mere og tør mere.”

Uddannelsen tager 15 timer fordelt på to weekenddage.

Se, hvad deltagerne siger om uddannelsen