Havfruesvømning styrker din core

At iklæde sig og svømme med en havfruehale lyder måske fjollet. Men havfruesvømning styrker faktisk musklerne mere end almindelig svømmetræning.

Mange piger har nok haft en drøm fra barnsben om at få lov til at flyde gennem vandet som en yndefuld havfrue. Men det behøver ikke længere være en drøm. Gennem de seneste år er træningsformen havfruesvømning dukket op rundt omkring i hele verden – også i Danmark.

Men det er altså ikke kun for piger med ønsket om hale i stedet for ben. Havfruesvømning gør nemlig godt for andet end fantasi.

”Svømmerne har det sjovt under havfruetræningen, og de får styrket svømmeteknikkerne. Det gør de, fordi de til normal træning ikke har benene sat sammen på den måde,” siger Cathrine Sørensen, havfrueinstruktør i Aars Svømmeklub.

Havfruesvømning styrker din core

Træningen foregår således, at du ifører dig en slags stofrør, der går fra taljen og helt ned over fødderne. Stoffet sidder meget stramt, så du ikke kan få benene fra hinanden. Halen fuldendes af en halefinne, der sættes ind under stoffet på dine fødder. Det fungerer lidt ligesom en stor svømmefod.

Det er sjovt, for du får udlevet den havfruedrøm, som mange har haft, men under vand og i farverige dragter

Cathrine Sørensen, havfrueinstruktør

Når først du er i halen, bruger du kroppen, som du vil i almindelig fly. Du ligger altså helt strømlinet i vandet.  

”Når du ligger i en streamline og svømmer, så skal du spænde i din coremuskulatur, fordi du ellers ikke kommer til at ligge så flot i vandet,” siger Cathrine Sørensen.

Træningen udfordrer balancen

Først og fremmest er havfruesvømning bare en sjov måde at være i vandet på. Men det udfordrer også andet end din coremuskulatur.

”Du skal holde balancen anderledes, når du ikke har begge ben at bruge, så det er en helt ny måde at svømme på,” siger Cathrine Sørensen.

Og selvom havfrueinstruktøren kun har kendt til træningsformen i godt et år, så er hun ikke i tvivl om, at flere bør prøve det.

”Jeg vil anbefale det til andre, fordi det er en ny svømmemåde, der er mere udfordrende. Det er sjovt, for du får udlevet den havfruedrøm, som mange har haft, men under vand og i farverige dragter,” siger Cathrine Sørensen.