Succes: Sæt klistermærker på din svømning
Klistermærker, der viser, hvad børnene kan i svømmebassinet, er et hit. Mærkerne er en del af Svømmeskolekonceptet.
4 gange om året er der klistermærke-uge i Slagelse Svømmeklub. Så viser svømmerne, at de har lært noget nyt, forældrene er inviteret til at se på, og bagefter får svømmerne et nyt klistermærke de kan sætte i deres svømmebog.
”Især de små går meget op i at få klistermærker til svømmebogen. De er optaget af, at de skal øve noget bestemt, som giver et nyt mærke,” fortæller Camilla Ørberg.
Hun er leder af svømmeskolen med over 1200 børn i Slagelse Svømmeklub, der i alt har 1656 medlemmer.
Handler om at have det sjovt i vandet
I 2014 tog klubben DGI’s Svømmeskolekoncept i brug som en af de første klubber.
”Vi kan se, at det gør en positiv forskel for børnene. De udvikler sig, og de synes, det er sjovt. Og timerne er om muligt blevet endnu mere legeprægede, fordi vi har fået flere sjove ting indover,” siger Camilla Ørberg.
I konceptet arbejder instruktørerne med vandtilvænning, at flyde og ligge rigtigt i vandet. Altså alt det, der kommer før indlæring af stilarter som crawl og brystsvømning.
En rød tråd i træningen
Alle instruktører har været på kursus, og timerne er bygget op på en ny måde. Det har givet en rød tråd i træningen, og instruktørerne har fået nye ideer.
”Det er fedt at se, hvordan det har motiveret instruktørerne. Ikke alle var begejstrede fra starten, og der er meget arbejde i at indføre noget nyt. Men alle har taget godt imod det og fået noget godt ud af det,” siger Camilla Ørberg.
Hun er sikker på, at det giver flere medlemmer i klubben.
Færre børn melder sig ud
”Jeg hører mange forældre siger, at deres børn jo skal have alle klistermærker, så svømmebogen er fyldt op. Det betyder, de skal gå til svømning i 4 år. Vi kan allerede nu se, at færre har meldt sig ud end tidligere, og det skyldes sikkert også, at vi har fået nye input til træningen,” siger Camilla Ørberg.
En analyse af DGI’s medlemstal for 2014 bekræfter tendensen fra Slagelse Svømmeklub. Analysen viser nemlig, at klubber, der gør brug af Svømmeskolen, i gennemsnit får lidt flere medlemmer i alderen 0-12 år end andre klubber.
”Jeg vil helt klart anbefale konceptet til andre klubber. Det er mange penge, men der er mange fordele i form af konsulenttimer fra DGI og uddannelse af instruktører. Vi har haft stor glæde af kurser, og konsulenttimerne har vi bl.a. brugt til supervisionen af instruktørerne på holdene,” siger Camilla Ørberg.