Tumlingesvømning - 3 tips til lege med dit barn

Få 3 gode aktiviteter, du kan lege med din tumling, og som udvikler barnets evner i vandet.

Har du et barn mellem 1 og 4 år, som du ønsker får et trygt og godt forhold til vand, så er tumlingesvømning muligvis noget for dig.

Tumlingesvømning er en aktivitet i vand, som barn og forælder har sammen. Aktiviteten er centreret omkring leg, så barnet næsten ikke kan undgå at lære noget, samtidig med at I har det sjovt sammen. Det må da være, hvad man kalder for kvalitetstid!

Se videoen og få 3 gode og nemme øvelser, du kan lave i vandet med din tumling.

3 tips til lege med din tumling

  • Sange og lege: En enkel sang, som børn i forvejen kender er ”Hjulene på bussen”. Vend barnet ind mod dig selv, så du og barnet deler legen, og hejs barnet op og ned i takt med vinduerne.
  • Lær barnet at flyde på ryggen og blive fortrolig med det. For eksempel ved at tælle eller se på farver, mens barnet flyder på ryggen.
  • Øje-hånd koordination: At jagte ting i vandet er svært for en bette purk, og tit vil vi gerne hjælpe, men så går de glip af udfordringen og det sjove, når fangsten lykkes.

I videoen bliver øvelserne forklaret af ekspert Ulrika Faerch, som er eminent til at gøre det simpelt at lege og lære i vand. 

LÆS OGSÅ: Derfor skal du gå til svømning med din tumling

Har du fået mod på mere tumlingesvømning, så hold øje med flere videoer her på siden eller kontakt din lokale svømmeklub og hør, om de tilbyder tumlingesvømning.