Tennissuperliga med op- og nedrykning

Sjovt afslutningsspil

Idræt
Tennis
Kategori
Taktisk træning
Emneord
Kondition, Koordination
Tid
25 min.
Niveau
1 - Begynder
Alder
16-65 år
Deltagere
6-24 deltagere

Beskrivelse af øvelsen

Tennisbanen opdeles i minibaner, evt. vha. stiger eller linjefejer. En minibane skal svare til et servefelt. Spillerne dyster 1 mod 1. Bolden skal skydes op i luften med underhånd, den skal over skuldrehøjde og ramme jorden én gang. Når modstanderen ikke når bolden eller skyder den uden for banen eller under skulderhøjde scorer man point. Der spilles på tid, som fx kan styres vha. musik. Når tiden er gået, rykker vinderen af kampen en bane op mod den øverste vinderbane, taberen rykker en bane ned mod den nederste tabebane. Ved uafgjort slås der sten-saks-papir om sejren. På den øverste vinderbane bliver man stående som vinder. På den nederste taberbane bliver man stående som taber.

Formål:

At øve de små hurtige retningsskift.

Succes:

Når man vinder sine kampe uden at lave fejl.

Variation:

Øvede spillere kan nøjes med at slå bolden op i hoftehøjde.

I stedet for at spille på tid kan der spilles til fx 5 point på hver bane, hvorefter der foretages op- og nedrykninger når den første spiller har fået 5 point.

Fire spillere på en minibane der dyster par mod par. Parrene skal indbyrdes skiftes til at tage bolden samtidig med at hver spiller i et par også skiftevis skal slå til bolden. Her er det vigtigt at flytte sig rigtigt for hinanden.

Øvelsen kræver

Banen:

1 tennisbane kan opdeles i 12 minibaner.

Materialer:

1 ketsjer og 1 bold pr. spiller.