5 gode råd til at starte Familietennis i din klub

Se hvad I som klub skal være særligt opmærksom på, når man giver sig i krig med travle børneforældre.

Det er blevet populært at dyrke idræt sammen som familie. En foreningsundersøgelse viste, at 42 procent af de adspurgte foreninger i løbet af det sidste år har udbudt familieidrætsaktiviteter.

Overvejer I i din tennisklub, om I skal starte Familietennis op? Så får I her et par input med på vejen.

I Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har man længe arbejdet systematisk med Familietennis, og der er omkring 60 tennisklubber i landet med et familiekoncept. Anbefalingerne herfra lyder, at en familieaktivitet er mest relevant for foreninger med mange potentielle medlemmer.

”Familieidræt er ikke altid et trylleslag fra dag et. Det kræver kontinuerligt benarbejde fra foreningen, som med fordel kan starte med at rekruttere deltagere via eget netværk. Børnefamilier med ledig fritid hænger ikke på træerne, så vi opfordrer altid foreningerne at overveje om målgruppen er stor nok i lokalområdet. Vi oplever størst succes med Familietennis i hovedstadsområdet og større byer,” siger Lorenz Sønderby, projektleder i Bevæg dig for livet - Tennis.

5 gode råd til at starte Familietennis

  1. Overvej på forhånd, om der er nok potentielle børnefamilier i oplandet
  2. Find trænere, der er vant til at træne børn
  3. Skab en god bredde i trænerstaben, der altid kan dække ind
  4. Vælg et familievenligt tidspunkt – gerne weekendformiddage
  5. Start rekrutteringen via nuværende medlemmer og eget netværk

En anden vigtig læring fra tennis er, at både klubber og forældre er afgørende modtagere, når man skal formidle de nye familietilbud. Derfor har de udviklet anbefalingsmateriale til begge målgrupper.

Find de rigtige trænere og tider

I floorball har man også haft succes med at lokke flere børneforældre til ved at udbyde FamilieFloorball. Børnefamilier er en medvirkende faktor til, at der er kommet dobbelt så mange voksne medlemmer de seneste fem år.

”Mit vigtigste råd er at finde trænere, der er vant til at arbejde med børn. Hvis børnene ikke kommer, så kommer forældrene heller ikke. Så simpelt er det. Så kan man lettere løse de udfordringer, der må komme hen ad vejen. For der er forældrene gode til at hjælpe til, hvis der mangler hænder,” siger Maria Kennedy, der er projektleder i Bevæg dig for livet - Floorball.

Udover vigtigheden af de rigtige trænere lægger Maria Kennedy og Lorenz Sønderby vægt på, at tidspunktet skal passe ind hos børnefamilierne. Særligt familievenlige tidspunkter er weekendformiddage, hvor man ikke konkurrerer om den sparsomme tid i hverdagen, og hvor tiden alligevel ofte er sat af til kvalitetstid med børnene.