”De Grå Pantere” træner året rundt

De friske seniorer, der kalder sig "De Grå Pantere", spiller hver formiddag året rundt på udendørsbanerne i Aabenraa Tennisklub. Den yngste er 60 år, og den ældste aktive spiller er 82 år.

De faste mixdoublehold i 2 år i De Grå Pantere (fra venstre Mette Michaelsen, Hans Jørn Krogh, Barry Barker og Else Marie Westergaard).

De trodser stort set al slags vind og vejr for at spille tennis og have socialt samvær. I vinterhalvåret spiller de på tre baner med faste doublemakkere, og om sommeren kan seniorerne fylde hele otte tennisbaner ad gangen.

”Det er vældig attraktivt at spille tennis om formiddagen, og især om onsdagen har vi været nødt til at lave en turnusordning – men så har jeg jo også lært at bruge IT til den slags”, siger tovholder i ”De Grå Pantere” Else Marie Westergaard med et stort smil og fortsætter:

”Vi har banerne hver formiddag fra kl. 9.00 til 13.00 hele året rundt, hvor ingen andre spillere bruger banerne.”

Seniorerne udgør 58 % 

Tilslutningen af formiddagsspillerne er stille og roligt vokset, så seniorerne i dag udgør hele 58 % af alle spillerne i klubben. Else Marie Westergaard er sikker på, at det er sket, fordi de aktive spillere kender andre, som de prikker på skulderen og får med ned i klubben.

”Vi har for eksempel fået tidligere landmænd til at være med, som aldrig har spillet tennis før – for nu har de jo masser af tid som efterlønnere,” griner Else Marie Westergaard.

Det er aldrig for sent

Else Maries doublemakker Barry Barker er også kommet med i klubben, fordi hun spurgte, om tennis var noget for ham. Han er englænder og kom til Danmark i 1977 som DJ – og så er er han nabo til Else Marie. Fodbold har været hans sport, men nu er fodboldstøvlerne altså skiftet ud med tennisketsjeren to til tre gange om ugen.

”Jeg har altid spillet fodbold, så tennis sagde mig faktisk ikke noget, lige indtil Else Marie tog mig med til tennis første gang. Med det samme tænkte jeg, ’hvorfor er jeg ikke startet tidligere’,” siger han.

Barry kan nu hverken undvære kampgejsten eller det sociale i tennissporten.

”Vi hygger os virkelig, imens vi får rørt os, og det er en god kombination af seriøsitet og socialt samvær,” slutter han.