Eleverne er vilde med tenniseksperten

Juniortræner fra Vordingborg Tennisklub har sat tennis på skoleskemaet for 600 børn i vinter. Det giver børn, der ikke kender spillet, mulighed for at prøve, og nu strømmer nye juniormedlemmer til klubben.

”Hej Erliiing,” råber pigerne, da glasdøren går op og Erling Juel Nielsen bugserer et par store sportstasker fyldt med ketsjere og rekvisitter ind ad indgangen til Ørslev skole vest for Vordingborg.

Medlemsudvikling i VTK

  • 2014: 127, heraf 10 medlemmer under 18 år
  • 2015: 150, heraf 36 medlemmer under 18 år

Jf. medlemsopgørelse til CFR pr. 31.12.2015.

Se også VTK's hjemmeside.

De to piger, Anna Brinch og Mathilde Frederiksen, er elever på Ørslev skole og på fornavn med Erling Juel Nielsen, der både blandt lærere og elever også betegnes som tenniseksperten.

Erling Juel Nielsen er juniortræner i Vordingborg Tennisklub og pensioneret lærer. I et forløb på fem lektioner har han overtaget idrætsundervisningen og introduceret pigerne og deres klassekammerater til tennis. Eller rettere Erling Juel Nielsen sætter eleverne i gang med tennis gennem lege og spil, i en grad så flere og flere har fået lyst til at prøve kræfter med tennisspillet. Og når Erling Juel Nielsen kan mærke, at interessen en vakt, er han klar med PR for juniortræningen i Vordingborg TK.  

Kendskab til spillet

Anna Brinch og Mathilde Frederiksen er blot to ud af cirka 600 elever, som Erling Juel Nielsen har introduceret til tennis fra efterårsferien sidste år til marts i år. I gennemsnit har han haft 10 timers idrætsundervisning om ugen -  i alt 150-170 timer.

Det har både børn og lærere sat stor pris på. Kim Rohde, der er idrætslærer på Ørslev skole, siger:

"Det giver os mulighed for at prøve at spille tennis. Vi har ikke selv ketsjere og bolde på skolen. Erling er tennisekspert og har en god tilgang til børnene." 

Høj intensitet

Selv om eleverne kun har haft fire tennislektioner, er der høj intensitet hele timen, for Erling Juel Nielsen bruger tagfatlege og småspil mere end lange tekniske instruktioner.

Dermed appellerer aktiviteten både til boldnørder og elever, som ikke er så dus med at spille bold.

”Vi respekterer børnene som børn, og det handler om at få spillet i gang,” siger tenniseksperten.

Flere juniormedlemmer

Hans tilgang får flere og flere børn til at komme til juniortræning tirsdag i Vordingborghallen eller søndag i Iselingehallen.

”Erling er en rigtig god lærer. Han er sød og han hjælper os med at lære nye ting. Det sjoveste er rundt om nettet,” siger 11-årige Fillippa Marie Algren, som spiller tennis på tirsdagsholdet sammen med hendes søster Smilla Liv Algren på 9 år. Pigerne bor ikke langt fra VTK og har været med siden sidste sommer, da hele juniorsatsningen startede.

Juniortrænerteam

I maj 2015 var der blot ti medlemmer under 18 år i VTK. Men ønsket om at skabe mere liv på banerne motiverede de to mødre, Janne Lejre og Stine Beck, til at skabe attraktive tilbud til juniorerne, og da de dannede team med Erling Juel Nielsen begyndte tingene at tage fart.

Slag i slag

Da juniorteamet sluttede udesæsonen, fik de på badmintonklubbens nåde og fromme en træningstid i Vordingborghallen. Tirsdagstræningen i badmintonhallen blev suppleret med en søndagstræning i Iselingehallen. Efter efterårsferien fik Erling Juel Nielsen hul igennem til skolerne, og ved årsskiftet kunne VTK indberette 36 medlemmer under 18 år til CFR, som er idrætsorganisationernes Centrale Foreningsregister

Grund til stolthed

Dermed stopper juniortilstrømningen ikke, for ved baneklargøringen dette forår fyldte de nye juniorer godt i billedet.

Ved standerhejsningen lørdag den 16. april mødte henimod 60 medlemmer frem. Mange børn og unge og deres forældre.

"Det er forældre, som ønsker at være aktive sammen med deres børn. Vi var atter stolte over vore børn. Traditioner er vigtige at holde i hævd i fællesskaber," siger en stolt tennisekspert.