Forældre får nye netværk på tennisbanen

Det er ikke kun børnene, der får nye venner til familietennis. Det gør deres forældre også, og i Søvang er de voksne gratis med.

”Lige pludselig lærer vi rigtig mange at kende,” siger Jesper Olsen, far til Luna på 3 år, bestyrelsesmedlem i Søvang Sportsklub og initiativtager til familietennis.

I maj åbnede klubben sæsonen med familietennis som ny aktivitet, og Jesper Olsen konstaterer: ”Nu har vi kontakt til 25 nye medlemmer.”

Tidligere på året havde han talt med sin kæreste Anne Nymand om, at det kunne være fedt, hvis der var aktiviteter for børnefamilier der, hvor de bor.  Nærmere bestemt er det boligområdet Søvang på sydspidsen af Amager. Her ligger tennisklubben kun et stenkast fra Øresund. Og i villakvarterene flytter flere og flere børnefamilier til.

”Her er roligt og trygt og tæt på vand,” siger Jesper Olsen om grunden til at børnefamilier vælger Søvang.

Glad for færdig pakke

Jesper Olsen og kæresten talte om, at familieaktiviteten skulle være legende og inkludere forældre. Det passer på familietennis - et koncept, der udbydes af DGI Tennis og DTF som en del af de to organisationers samarbejde om Bevæg dig for livet.

Men før Søvang Sportsklub investerede i konceptet, undersøgte de via en Søvang-Facebookgruppe, om der var andre i området med samme interesse. Det var der: 40-50 positive tilkendegivelser fik de. Nok til at hoppe ud i projektet:

  • De fik vejledning fra DGI om træningstider, PR og andre praktiske ting.
  • De fik kontakt til en træner, der ikke var bleg for at prøve kræfter med familietennis.
  • De købte rekvisitter i form af ketsjere, forskellige bolde, minitennisnet, stiger, hulahopringe, balloner og andre redskaber, der er velegnede til lege- og boldøvelser.

”Det var en kæmpe fordel, at vi fik en færdig pakke. Det er vigtigt at have mange rekvisitter, flere boldtyper, stiger, net og den slags,” fortæller Jesper Olsen.

De programsatte familietennis til søndag kl. 9-12 med en time fra kl. 9-10 for de 3-5-årige, næste time for de 7-9-årige og den tredje time for de 5-7-årige – og deres forældre – og gik så i gang med at sprede budskabet om det nye tilbud i deres netværk.

Det nødvendige skub til at komme i gang

Sarah Ardevi Pettersson, mor til Edward på 5 år, fik et venligt puf fra Jesper Olsens kæreste, Anne Nymand.

”Jeg har født for 7 måneder siden og er ikke i den bedste form, så for mig var familietennis en rigtig god chance for at komme i gang,” siger Sarah Ardevi Pettersson, og tilføjer med et smil:

”Anne pressede på.”

For Sarah Ardevi Pettersson er tennis ikke nyt. Som barn spillede hun i 7 år Slagelse Tennisklub. Og nu blev familietennis anledningen til at genoptage tennisspillet. Ud over en time sammen med Edward hver søndag formiddag, går hun nu også til træning for let øvede voksne.

”Jeg vil gerne spille lidt mere, når Edward bliver større,” siger hun.

Selv om Sarah Ardevi Pettersson endnu ikke har slået med en ketsjer til familietennis, får hun god motion, og hendes mand, som ikke har tenniserfaring synes, at familietennis er hårdt.

Familietennis i Søvang

Søndag kl. 9-12 med flg. aldersinddeling: 

  • kl. 9-10: 3-5-årige 
  • kl. 10-11: 5-7-årige
  • kl. 11-12: 7-9-årige

Kontingent 500 kroner. Forældre kommer gratis med. 

Tennisbaner og legeplads som mødested

Om familiens udbytte hidtil siger Sarah Ardevi Pettersson:

”Det kan være svært at lære nyt, så det er godt at have mor med. Og som forælder er du sammen med dit barn.”

Fra et klubsynspunkt er det ifølge Jesper Olsen dobbeltgodt:

”Børnene er helt små, når de starter, så hvis de bliver ved, har vi dem i mange år. På sigt kan det give børnefamilier et fællesskab. Det et er en mulighed for at mødes, spille og også lære andre familier fra området at kende.”

Om sin vision for området, der også inkluderer en legeplads lige ved siden af banerne, siger Jesper Olsen:

”Vi vil gerne have, at området udvikler sig til et mødested.”  

Det er tennisklubben egentlig allerede, for i klubhuset kommer folk også til dart og yoga, 

"Og vi vi kan lave grillaftner og hygge," siger Jesper Olsen og kaster et blik på den håndlavede støbejernsgrill udenfor klubhuset.

Meget fleksibelt tilbud

Jesper Olsen har investeret langt flere timer i initiativet end forventet, måske fordi de lægger sig i selen for at gøre tilbuddet så fleksibelt som muligt. Tommelfingerreglen er, at prisen for familietennis er 500 kroner.

”Så kan du ovenikøbet tage dine forældre med gratis. Dertil kommer, at du kan låne ketsjere og bolde,” siger Jesper Olsen.

Grundlæggende skulle forældre, som vil være medlem af tennisklubben betale et kontingent derudover, men til en start får nye forældre lov til at prøve, før de melder sig ind.