Drop-in og pølser på grillen trækker nye tennismedlemmer til forstadsklub i Randers

Hvordan får man medlemsvækst og den hyggeligste tennisklub i Randers? Et af svarene er at skabe fleksible træningstilbud.

Vi var slet ikke klar over, at der gemmer sig så mange tennisspillere på villavejene.

Sune Krøis, kasserer i Kristrup Tennisklub

Kristrup Tennisklub ligger i en bydel i Randers med cirka 3.000 indbyggere. Tennisklubben har skabt en fleksibilitet for deres medlemmer, så de kan spille tennis på diverse tidspunkter og med forskellige makkere. Specielt er senior drop-in lørdag og søndag et stort hit, hvor seniorer kan møde op og spille tennis med andre, der har lyst og tid. Det er ikke træning med en instruktør, men en mulighed for at spille tennis og selvfølgelig med fokus på hygge både før og efter kampen. 

"Det er et uforpligtende tilbud, som giver variation i spillet for seniorerne. De møder op og finder altid nogle at spille med. Vi har også flest senior-medlemmer i klubben, mens vores familie-medlemsskab begynder dog at vokse nu," fortæller Kenneth M. Pedersen, formand i Kristrup Tennisklub.

Dertil fremhæver både Sune Krøis og Kenneth M. Pedersen træningen mandag aften, hvor der er masser af liv, da alle aldersgrupper samles på tennisbanerne. Juniortræningen starter sidst på eftermiddagen efterfulgt af de unge mellem 16-21 år, og aftenen slutter med seniortræning. 

"Stemningen er vildt god sådan en aften, hvor man kan mærke energien fra vores medlemmer. Der bliver spillet tennis på mange niveauer, og lækkert at der er masser af liv på banerne," siger Sune Krøis, kasserer i Kristrup Tennisklub.

Det er fedt at opleve de dygtige instruktører undervise, og de er vildt gode til at spotte de nye. Og så er det bare en fornøjelse at se flere generationer spille efter hinanden.

Kenneth M. Pedersen, formand i Kristrup Tennisklub

Den gode modtagelse i klubben

Kristrup Tennisklub fokuserer meget på, at nye medlemmer får den rigtige start i klubben, og målet er at være den hyggeligste tennisklub i Randers. Bestyrelsen er opmærksom på at skabe de hyggelige rammer omkring klubhuset, ved at lave grill-arrangementer, være vært for en øl eller muligheden for at afholde børnefødselsdag i klubben. Torsdag aften kan man som nyt medlem henvende sig i klubben, hvor der altid er en fra bestyrelsen til stede, som har tid til en snak.

"Vi snakkede med DGI om, hvordan man kunne skabe den gode modtagelse i klubben for nye medlemmer og efter Tennissportens Dag, havde vi stor succes med, at folk kunne tage en kollega, et familiemedlem eller en ven med til en prøvetime. Det er vigtigt for os, at folk møder hinanden og får den gode oplevelse. Målet er tilbyde flere tilbud til vores medlemmer," fortæller Kenneth M. Pedersen.

Folk har glemt at tennis er sjovt!

"Vi oplever rigtig mange, der siger, at de har glemt, hvor sjovt det er at spille tennis. Måske har de spillet som barn eller prøvet det på en ferie. De typer har vi rigtig mange af. De skal bare lige prøve at spille igen, og så får de lyst til mere," siger Sune Krøis. 

Derfor vil Kristrup Tennisklub fremover fokusere endnu mere på at give voksne en god start på tenniskarrieren. Det vil de gøre med et særligt tilbud om tennisintroduktion for voksne.

Vi er selv overrasket over det løft, som vi har fået ved at bruge DGI.

Sune Krøis, kasserer i Kristrup Tennisklub

Kristrup Tennisklub har fået 38 flere medlemmer end sidste år, og det er de godt tilfredse med. For ca. to år siden lavede klubben en vækstaftale med tenniskonsulent, Mik Hulgaard, fra DGI Østjylland. Et samarbejde der har skabt en relation, som Kristrup Tennisklub kan forholde sig til.

"DGI er jo en stor organisation, men Mik er den der ven, man altid kan ringe til," fortæller Kenneth.

Det hele skal dog ikke handle om flere medlemmer, da både Sune Krøis og Kenneth M. Pedersen er enige om, at de mister strukturen, hvis de kun tænker i medlemstal. 

"Vi må ikke glemme hyggen," siger de begge flere gange.

Fakta om Kristrup Tennisklub

- Klubben blev oprettet i 1952 

- 125 aktive medlemmer i 2018

- Bestyrelsen består af 6 personer

DGI relateret aktiviteter:

  • Familietennis
  • Tennissportens dag
  • Voksenintroduktion
  • Vækstaftale
  • Trænere på uddannelse
  • Tenniskole