Maise Njor: ”Tennisrejser er en kæmpe gave”

Hvorfor er tennisrejserne så populære? Maise Njor fortæller, hvad tennisrejserne har givet hende.

Tennisrejser er meget mere end tennis. Du oplever en fed destination og et unikt fællesskab. Foto: Privat billede

DGI Tennis og Bravo Tours er i fællesskab en af Danmarks største udbydere af tennisrejser med over 550 voksne gæster hvert år. Hvert forår og efterår er der arrangeret tennisrejser, hvor det handler om at spille tennis og at nyde livet sammen med andre tenniselskere.

Jeg er min veninde Pernille evigt taknemlig, fordi hun en dag ringede og sagde: "Der er plads i Gentofte Tennisklub, kom, vi kører derhen nu!"

Maise Njor, journalist og forfatter

Maise Njor er journalist og forfatter. For blot tre år siden startede hun til tennis i Gentofte Tennisklub, og hun har allerede været på to tennisrejser. Vi har spurgt hende, hvorfor hun startede til tennis, og hvorfor tennisrejserne vakte hendes interesse.

Hvor længe har du spillet tennis?
"Jeg har spillet tennis i tre år nu, og det er klart det sjoveste, jeg nogensinde har gået til. Det var faktisk en gammel drøm, der gik i opfyldelse – jeg blev bare hele tiden stoppet af, at folk, der selv spillede, sagde, at tennis skal man lære som barn – ellers kan man godt glemme det. Og ja, det er da svært at lære, men jeg spiller jo ikke for at blive danmarksmester – jeg spiller, fordi det er sjovt, og man glemmer alt andet, når man først er på banen. Og selv med mit beskedne talent – eller på grund af det – får jeg en kæmpe optur, når jeg har spillet godt."

Hvordan kom du i gang med at spille tennis?
"Jeg er min veninde Pernille evigt taknemlig, fordi hun en dag ringede og sagde: "Der er plads i Gentofte Tennisklub, kom, vi kører derhen nu!".”

Hvorfor synes du, at tennisrejser lød interessant?
"Jeg havde lyst til at tage på en tennisrejse, fordi det irriterede mig, at jeg var dårligere end dem, jeg spillede double med. Så jeg tænkte, at med en uges intensiv træning kunne jeg komme op på siden af dem. Og jeg synes faktisk, at det lykkedes… De vil nok mene noget andet!" 

Uden for banen er han meget elskværdig, men mens man har grus under fødderne, har man bare at flytte dem og gøre sit bedste. Så ud over at det er sjovt, lærer man virkelig meget.

Maise Njor

Hvor mange gange har du været på tennisrejse?
"Jeg har været afsted to gange. Første gang alene, men det var ikke noget problem, for man lærer hurtigt de andre at kende. Anden gang var jeg afsted med den veninde, som introducerede mig til sporten."

Hvordan er en typisk dag på tennisrejsen?
"Man skal lige arbejde med, at man skal tidligt op, når man er på ferie – men det gør ikke så meget, når det er tennis, der skal spilles. Man begynder klokken ni på det hold, man på forhånd har skrevet, man har lyst til. Det kan f.eks. være serve- eller smashtræning. Så skifter man hold og træner til klokken tolv. Det ekstra gode er, at man så om eftermiddagen kan spille kampe med nogle af de andre. Og faktisk har jeg begge gange oplevet, at folk, som er meget bedre end en selv, godt gider at have en med. Det er lidt pinligt i starten, men alle kender jo til at være ny i en sportsgren."

Hvad synes du om tennisrejserne?
"For mig var åbenbaringen Carl Toft, som er med som træner på mange af rejserne. Han kunne godt se, at jeg var ivrig efter at lære, så han gav den ekstra gas med mig. Det involverede hårde ord og ditto humor, en del råben og opgivende fagter – og når alt det bliver smidt i hovedet på en på en tennisbane, bliver man simpelthen meget bedre på kort tid. Uden for banen er han meget elskværdig, men mens man har grus under fødderne, har man bare at flytte dem og gøre sit bedste. Så ud over at det er sjovt, lærer man virkelig meget. For eksempel at man skal forberede sig på at spille, inden man går i gang – og ikke bare lunte ind på banen. Det råd bruger jeg stadig, når jeg kører hen til tennisklubben. Så sidder jeg i bilen og råber til mig selv, at jeg skal tage mig sammen.”

... at give mig selv en tennisrejse føltes lidt forbudt. Men samtidig som en kæmpe gave – for hvornår gør man ellers den slags for sig selv i hverdagen?

Maise Njor

Hvad gav det dig undervejs?
"Ud over spillet så mødte jeg utrolig mange søde mennesker første gang – og det var helt rørende at møde en del af dem igen anden gang. De er så dedikerede, at de godt kan se gennem fingre med, at man er en simpel nybegynder."

Hvad har du taget med hjem fra tennisrejserne?
"Jeg er ikke sådan en, der har mange penge, så at give mig selv en tennisrejse føltes lidt forbudt. Men samtidig som en kæmpe gave – for hvornår gør man ellers den slags for sig selv i hverdagen? Der er stor forskel på at træne en time om ugen og at få træning mange timer om dagen, og man tager hjem med en fornemmelse af, at man har gjort noget godt og sjovt for sig selv."