Makkermatch fastholder voksne begyndere

Dyrk det sociale på begynderholdet, så der er nogen at spille med, når introforløbet stopper. Det gør Roskilde Tennis Klub, som har knækket frafaldskurven for voksne begyndere.

Tennis er sjovest, når man har nogen at spille med. Det gælder også begyndere Foto: Lars Holm

”Tennis er skide sjovt – men ikke, hvis man spiller alene.”

Ordene kommer fra Flemming Sørensen, som er bestyrelsesmedlem og medlem af Begynderudvalget i Roskilde Tennis Klub.

Den vestsjællandske klub har gennem årene erfaret, at det hverken er håndteringen af ketsjeren eller lysten til at spille, der fejler, når voksne nybegyndere falder fra. Det er derimod manglen på nogen at spille med.

”Ved at tilbyde et hold kun for voksne nybegyndere, så får de fra start etableret nogle sociale relationer. Det gør, at der er nogen at spille med, når undervisningen stopper,” siger Flemming Sørensen.

En liste til forskel

Fænomenet hedder Voksenintroduktion og er et fast program, hvor de nye spillere i aldersgruppen 25-60 år får tilbudt otte undervisningslektioner til en fast pris. Men hvad der vægter mindst lige så tungt, som selve undervisningen, er en simpel telefonliste over alle deltagere.

”Vi oplever i høj grad, at spillerne benytter sig af at booke en bane en tilfældig torsdag og selv lave en træningsaftale med en holdkammerat,” siger Flemming Sørensen.

Spillerne får nemlig også adgang til banebookingssystemet. Dermed kommer de fra start i gang med at spille og selv tage styringen over deres træning – hvilket i høj grad er nødvendigt for en god tennisstart.

Intro-forløbene samler folk og giver dem en følelse af at være en del af klubben

Flemming Sørensen, bestyrelsesmedlem i Roskilde Tennis Klub

Dyrk det sociale

I Roskilde har de kørt med konceptet siden 2010. Alene sidste sæson meldte knap 50 spillere sig til Voksenintroduktion. Efter de indledende træningsgange meldte 50 % af de nye spillere sig ind i klubben.

”Enkelte af dem havde måske startet af sig selv alligevel. Men vi kan konstatere, at intro-forløbene samler folk og giver dem en følelse af at være en del af klubben. De får modet til at engagere sig socialt – også med klubbens øvrige medlemmer,” siger Flemming Sørensen.

Klubben kører en maj-kampagne hvert forår. Det betyder, at de voksne nybegyndere er en måned efter sæsonstart, hvis de vil melde sig ind i klubben efter intro-forløbet.

”Derfor har vi særlige hold for dem, som først starter i juni. Det fastholder samtidig den sociale relation, som de første træningsgange har sat skub i,” siger Flemming Sørensen.