Padel tiltrækker flere medlemmer i Frejlev Tennis Klub

To nye padelbaner har forvandlet faldende medlemstal til venteliste i Frejlev.

Padel vinder frem i Danmark, og i Frejlev Tennis Klub er de lykkedes med at tiltrække flere medlemmer ved at tilbyde sporten i klubben.

Da Frejlev Tennis Klub for nogle år siden havde et faldende medlemstal, blev de enige om, at der skulle ske noget nyt, hvis foreningen skulle holdes i live. De satsede på padel.

”Vi fandt ret hurtigt ud af, at vi var nødt til at have et nyt produkt udover tennis, som vi kun kan spille halvdelen af året,” forklarer bestyrelsesmedlem i Frejlev Tennis Klub Jacob Thrysøe Ottosen. 

I sommeren 2020 stod to udendørs baner klar til at blive spillet på i klubben, og det har vist sig at være en god investering. Medlemstallet er steget gevaldigt.

Selvom klubben, der nu har 170 medlemmer, ikke har tilbudt padel før, valgte de at lave to baner med det samme, fordi de kunne se, at interessen var stor.

”Vi så potentialet i det. Vi kunne se, hvordan det gik i Sverige og i København, og så ville én bane hurtigt begrænse os i at tage flere medlemmer,” siger Jacob Thrysøe Ottosen.

Padel eksploderer i udbredelse

Meget tyder på, at det var en god beslutning, for padel eksploderer i udbredelse i det danske land. I starten af 2020 var der 99 baner på landsplan, og i slutningen af året var det tal 210. Et tal, som padelkonsulent Morten Hedegaard forventer kun vil stige.

Padel kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene. Det er meget let at gå til, og kræver ikke, at man først lærer en masse teknik. Stort set øjeblikkeligt kan man få spil i gang, og det er en af grundene til, at padel er blevet så populært.

”Padel rammer en rigtig bred målgruppe. Man kan have rigtig mange med, som ikke har stor erfaring med at have et bat eller en ketsjer i hånden, og som synes, at det er rigtig sjovt, fordi det er en social sport, og man får meget spil ud af det,” forklarer padelkonsulent Morten Hedegaard.

Det er Jacob Thrysøe Ottosen enig i.

”Alle, der er eller har været aktive indenfor ketsjersport, har en vis erfaring med ketsjere, og der passer padel rigtig godt. Du har nogle kompetencer, hvis du kommer fra andre sportsgrene, som hurtigt kan bringes i spil i padel,” siger han.

Behov for flere baner

I Frejlev tilbydes sporten til alle aldersgrupper. Før corona-nedlukningen stod en instruktør for børne- og ungdomstræning hver fredag. Ellers kan medlemmerne selv booke banerne, når de vil spille, og det er der primært mænd mellem 30 og 60 år, der gør.

Coronaen har også ført til, at flere familier nu spiller padel i foreningen, fordi det spilles udendørs med fire personer, og på den måde kan alle Covid-19-restriktioner overholdes.

At det er lykkedes at vende den negative udvikling i Frejlev Tennisklub vækker glæde i klubben. Faktisk er der så stor efterspørgsel, at der er medlemmer på venteliste.

Derfor overvejer klubben at udvide med en tredje bane, hvis de kan finde midlerne til det.

Ved hjælp af crowdfunding er det allerede lykkedes klubben at samle penge ind til et miljø, der skal omkranse padelbanerne. Arealet skal blandt andet bestå af en terrasse, som skal bidrage til det sociale liv i klubben, og hvor man som tilskuer nemt kan følge med.