Padelsporten stormer frem i hele landet

Rudkøbing Tennisklub har i naboklubben set, hvordan padel begejstrer spillerne. Nu tager de selv springet og etablerer en padelbane, som skal fastholde juniorer og få familier til klubben.

Padeltennis er let for begyndere – og i Rudkøbing Tennisklub skal padelsporten fastholde juniorer og være et spil for hele familien. Foto: Bent Nielsen

”Man skal turde følge med tiden og udvikle sig som klub. De spillere, som spiller padel i vores naboklub Tåsinge Tennis Klub er ovenud begejstrede. Padel er et sjovt og nemt spil, og vi vil med på rejsen”, siger Christian Petersen, der er aktivt medlem af Rudkøbing Tennisklub og snarligt bestyrelsesmedlem i klubben.

For tre år siden blev tanken om en padelbane i Rudkøbing Tennisklub luftet første gang. Det lod sig dog først ske lidt af bagveje.

Det var en øjenåbner for os, at padel var så populært

Christian Petersen, aktivt medlem i Rudkøbing Tennisklub og snarligt bestyrelsesmedlem i klubben

Klubben havde sparet penge sammen til at kunne bygge deres egen tennishal, men kommunen vendte pludselig tommelfingeren nedad for halprojektet. Heldigvis blev det i stedet startskuddet til at kunne føre den lille padeldrøm ud i livet. I dag er de blot uger fra, at padelbanen står klar.

”Vi er en klub, som er nogenlunde økonomisk polstret. Da det stod klart, at vi ikke kunne bygge vores egen tennishal, lejede vi i stedet en hal. Og det medførte, at vi – med bidrag fra fonde – havde økonomisk råderum til at kunne omlægge en tennisbane til en padelbane,” siger Christian Petersen.

Naboklubben inspirerer

Mange af medlemmerne i Rudkøbing Tennisklub valfarter til naboklubben i Tåsinge Tennis Klub for at spille padel. De kom retur til Rudkøbing med store roser til spillet.

”Det var en øjenåbner for os, at padel var så populært. Spillet er let at lære, og vores medlemmer snakker alle godt om spillet. Vi blev inspireret af Tåsinge Tennis Klub, og vi håber, at vi på samme måde kan være med til at inspirere andre klubber. Fordi som klub skal vi turde følge med i tiden og nytænke os selv – og padel kan få nye medlemmer til klubben,” siger Christian Petersen.

Tennis er ikke det letteste spil at lære, og det er svært for nybegyndere at få et spil i gang mod hinanden. Derfor håber vi, at padel kan få de unge godt i gang i klubben, og at de også tager deres forældre og søskende med, da padel ofte er et doublespil

Christian Petersen

Let for begyndere

Det, som gør padel særligt interessent, er, at selvom det minder meget om tennis, så er det langt lettere at komme i gang med.

”Vi har en ret god juniorafdeling, men vi har svært ved at fastholde de unge. Tennis er ikke det letteste spil at lære, og det er svært for nybegyndere at få et spil i gang mod hinanden. Derfor håber vi, at padel kan få de unge godt i gang i klubben, og at de også tager deres forældre og søskende med, da padel ofte er et doublespil,” siger Christian Petersen.

Rudkøbing Tennisklub tror, at padel får nye medlemmer til klubben, og medlemmer, der ellers ikke ville være kommet for at spille tennis.

Min bedre halvdel spiller eksempelvis ikke tennis, men hun ville sagtens kunne spille padel og derfor blive et nyt aktivt medlem

Christian Petersen

”I Tåsinge Tennis Klub har de fået en hel del nye medlemmer, som ellers ikke kom i tennisklubben. Vi håber selvfølgelig også, at padel løfter vores medlemsskare og samtidig tilbyder noget til dem, der ellers ikke ville være kommet i tennisklubben,” siger Christian Petersen.

”Min bedre halvdel spiller eksempelvis ikke tennis, men hun ville sagtens kunne spille padel og derfor blive et nyt aktivt medlem – i stedet for, at hun bare kommer ned i klubben og kigger,” fortsætter Christian Petersen.

Klubben sammen om padel

For en lille måned siden afholdt Rudkøbing Tennisklub en klubdag, hvor over 20 medlemmer mødtes og klargjorde padelbanen.

”Vi mødtes i klubben og gav den en skalle. Vi fik skrabet alt gruset af den gamle tennisbane og fik det kørt væk. Så foruden bestyrelsesarbejdet har vi selvfølgelig lagt en del frivillige kræfter i projektet,” siger Christian Petersen.

Selvom Rudkøbing Tennisklub håber, at padelsporten kan inspirere andre – og bidrage til at løfte tennisklubberne – ved de, at det ikke er lige let for alle.

”Det kan være let bare at sige; ”spillet er fedt, så kom i gang med padel”, men de respektive klubber skal selvfølgelig have økonomien med,” afslutter Christian Petersen.