Privat center og forening deles om baner

Omkring 70 % af danske padelbaner er privatejet. Men hvorfor konkurrere, når man kan samarbejde? Dragør Padel Klub deler baner med det kommercielle padelcenter Racket Club Dragør.

Det giver liv, sammenhold og skaber en kultur for padel, at foreningslivet er med, siger medejer af Racket Club Dragør Jan Larsen. Foto: Roar Paaske

Kampen om at finde en padelbane, kan være svær.

Dragør Padel Klub har næsten 200 medlemmer, men ingen baner. Til gengæld har de allieret sig med det private padelcenter, Racket Club Dragør.

Her kan de spille padel hver mandag, onsdag og søndag i centret med fire baner. Det giver mening for både Dragør Padel Club og den kommercielle partner.

Padel på private baner

”Vi kan have vores egne trænere tilknyttet og lave egne aktiviteter, så vi har mulighed for både frit spil, voksen- og børnetræning. De kommercielle steder kan normalt bare trække folk ind, fordi efterspørgslen er så stor, men vi har fået nogle lukrative, faste tider, så vi har to baner i fire timer på tider, hvor de ellers bare kunne booke folk ind til højere priser,” fortæller formand i Dragør Padel Klub, Jesper Herche.

Samarbejdet med en ildsjæl, der kigger på foreningslivet før pengepungen, er guld værd for idrætsforeninger, der vil tilbyde padel.

Et lokalt samarbejde med et kommercielt center kan gavne både centret og idrætten og få mange flere til at spille padel i en forening

Jesper Herche, formand Dragør Padel Klub

I Racket Club Dragør fortæller Jan Larsen, at kærligheden til idrætten og udviklingsmulighederne for padelspillet er vigtig, ikke kun bundlinjen.

Bredden tænkt ind i kommercielt center

”Det har været meget naturligt for mig at give mulighed for, at idrætsforeninger kan bruge banerne, for mit hjerte banker for bredden, og jeg har selv dyrket sport i en idrætsforening det meste af mit liv. Det giver liv, sammenhold og skaber en kultur for padel, at foreningslivet er med,” lyder det fra Jan Larsen.

”Jeg er også forretningsmand i hjertet, så jeg tjener jo penge på det, men det er super vigtigt for mig, at bredden kan spille padel, for der er mange, hvor det simpelthen er for dyrt kun at spille padel i kommerciel regi,” siger medejer af Racket Club Dragør, Jan Larsen.

Kæmpe interesse gav medlemsstop

For foreningen er samarbejdet med en kommerciel partner et vigtigt skridt for den videre udvikling af padel, da det giver flere muligheder.

”Samarbejdet giver meget til både byen, nærområdet og ungdommen, for med fokus på de unge kommer der også udviklingsmæssige muligheder for fremtiden.”

Om Dragør Padel Klub

  • Stiftet: September 2020
  • Medlemmer: Omkring 180 fordelt på 30 ungdomsspillere. Resten er voksne 
  • Formand: Jesper Herche

Klubben betaler for faste tider på faste baner. Hvis medlemmerne ikke dukker op, er det bare ærgerligt. Men det har endnu ikke været et problem, for interessen for at spille padel er enorm.

”Vi oplever ingen problemer med at få fyldt tiderne ud, og vi har endda måttet lave medlemsstop, så medlemmerne føler, de får noget for kontingentet,” siger formanden.

Han opfordrer flere foreninger med padeldrømme om at kigge mod de kommercielle baner.

Skab det stærke samarbejde

”Jeg kommer selv fra badminton og tennis, hvor man kan gå til noget fast for rimelige penge, og her er prisen en kæmpe udfordring for foreningerne i forhold til de kommercielle centre. Det er en stopklods for mange, og det bliver ikke anderledes, medmindre stærke kræfter kan få flere foreningsejede og -drevne baner,” mener han.

”Et lokalt samarbejde med et kommercielt center kan gavne både centret og idrætten, få mange flere til at spille padel i en forening og få booket en masse faste tider i centrene,« siger formanden i Dragør Padel Klub, Jesper Herche.