Prøv padeltennis til landsstævnet i Aalborg

Fire baner ved Østre Anlæg står klar til alle, der vil prøve padeltennis i landsstævnedagene.

En af landets 16 baner findes på DGI og AGF Tenniscenter i Fredensvang. Her fra indvielsen i 2012 Foto: Bent Nielsen

Om padeltennis

Spillet er et miks af tennis og squash. Det spilles af fire personer på en bane omkranset af tilskuervenlige glasvægge og trådhegn.

Banen er lidt længere end servefelterne på et tennisbane og har ingen doublegrøfter, dvs. den er knap 16 x 6 m. Nettet har samme højde som et tennisnet.

Ketsjeren eller battet er kortere end både tennis- og squashketsjeren og uden strenge, men med en hård overflade.

Der er bat og bolde til alle, som har lyst til at prøve padeltennis under DGI’s Landsstævne i Aalborg.

Og står det til Tommy Bay-Hansen, salgs- og forretningsudvikler hos Unisport, bliver der kø ved de fire padeltennisbaner. Du behøver nemlig ikke være tilmeldt landsstævnets tennisaktiviteter for at få mulighed for at prøve. Banerne er åbne for alle.

Banerne etableres på Østre Anlæg kun et stenkast fra DGI-huset Nordkraft.

Populært og nemt at lære

Padeltennis stammer, ifølge Wikipedia, fra Sydamerika. Her er spillet især populært i Argentina og Mexico. I Europa er padeltennis meget populært i Spanien. Derfra breder spillet sig op gennem Europa. 

”Padeltennis er kæmpestort i Sverige,” fortæller Tommy Bay-Hansen.

Det skyldes ikke mindst, at det er nemt at få spillet i gang på banen, som er omkranset af glasvægge. Og banen er kortere end en tennisbane. Desuden er det nemmere at styre slagene end i tennis. Det er sjovt og overraskende, fordi man ligesom i squash må slå bolden op på glasvæggene.

”De, der har en god boldfornemmelse, vil hurtigt fornemme at denne sport er rigtig sjov," siger Tommy Bay-Hansen og forklarer:

”Du kan spille hurtigt og du kan slå mange lange dueller. Spillet kan være udfordrende og fysisk hårdt eller teknisk krævende – ligesom beachtennis på stranden.”

Fra 16 til 50 baner på to år

I 2016 fandtes 16 baner i hele landet, så fire baner er en klækkelig forøgelse af antallet af baner i Danmark.

Tommy Bay-Hansen er padeltennisambassadør og med i en gruppe, der arbejderfor at etablere flere baner i Danmark. Han vurderer, at der, inden 2017 er omme, vil være cirka 30 baner og i 2018 mellem 40 og 50 padeltennisbaner.

"De etableres typisk i forbindelse med tennisbaner eller andre idrætsanlæg," siger Tommy Bay-Hansen.

De fire baner i Aalborg står på Østre Anlæg fra den 25 juni 2017, men tages ned efter DGI's Landsstævne, hvorefter Danpo sponsorerer banerne til Julemærkehjem rundt i landet.