Sådan får HEI Tennis flere til at gribe ketcheren

Specielt voksne nybegyndere bliver tiltrukket af de nye tennistilbud i klubben HEI Tennis.

Mange voksne begynder på tennis i HEI Tennis Foto: Lars Holm

I HEI Tennis nord for Aarhus har man succes med at få nye spillere til at tage ketcheren op og blive en del af klubben.

Nye medlemmer bliver tilbudt en startpakke, så de kommer ordentligt ind i tennisverdenen og klubben. Og med et fokus på at opbygge et fællesskab, formår de at motivere mange af deres medlemmer til at fortsætte med idrætten.

I denne sæson har deres tiltag givet 54 voksenbegyndere i klubben.

Simple tiltag gør stor forskel

Medlemmerne kommer dog ikke af sig selv, og HEI Tennis har i mange år har været meget fremme i skoene med at rekruttere nye medlemmer og skabe en god stemning i klubben.

For eksempel husstandsomdeler de 5.000 foldere, og det er noget, som Ann Hansen, som er formand i klubben, er stolt over.

”Selvom det er et stort arbejde, så er det givet godt ud, da mange melder sig til. Vi tilbyder dem en såkaldt startpakke, hvilket er billig undervisning i det basale inden for tennis, og så får de en ketcher, som de kan beholde, hvis de melder sig ind efterfølgende,” fortæller hun.
Du kan foreslå lignende tiltag i din tennisklub, eller tage kontakt til dit lokale DGI-kontor for inspiration og nye idéer. Lige meget, om du er træner, bestyrelsesmedlem eller spiller.

 

Stort fællesskab

Startpakken er kun én ting af mange, og Ann Hansen understreger, at det er det sociale i klubben, som er det vigtige.

”Efter hver overstået lektion har de nye medlemmer mulighed for at hygge sig sammen og føle sig som en del af et fællesskab. Generelt gør vi rigtig meget for, at vores medlemmerne skal føle sig velkomne og være en del af klubben,” siger hun.

Du kan foreslå lignende tiltag i din tennisklub.

Tennis skaber rammerne

Der er meget fokus på fællesskabet i HEI Tennis, og med de mange sociale arrangementer, ture og tennisrejser som klubben laver, er der god mulighed for at knytte venskaber medlemmerne imellem.

”Det sociale betyder alt. Man mødes og hygger om tennis, som skaber rammerne for et socialt fællesskab. Mange bliver venner med dem, de spiller med - også uden for banen. Det gør det bare meget nemmere at fastholde medlemmerne,” lyder det fra Ann Hansen.

”Det er faktisk sådan, at selvom en spiller kan avancere, fordi de bliver bedre, så vælger de mange gange at blive på holdet, da fællesskabet er det vigtige for dem,” fortsætter hun.