Skolemesterskab giver børn lyst til tennis

Bryrup Skole holder for første gang deres eget tennismesterskab. På en dag spiller de på både grus, græs, asfalt og trægulv.

”Skolemesterskabet er unikt på den måde, at der er tre aktører med: Bryrup Tennisklub, Bryrup Skole og DGI. Alle var indstillede på, at det skulle være en succes, og det har gjort det nemt at samarbejde,” siger Søren Hauris, der har koordineret dagen.

Sidste år havde Bryrup Skole besøg af en DGI-tennistræner. Det var både lærere og elever så inspirerede af, at skolen i år har valgt at holde deres eget skolemesterskab for tre klassetrin.

De spillede på  grus, græs, asfalt og i hallen, og skolemesterskabet bestod ikke kun af traditionel tennis. På to af posterne stod to instruktører fra Bryrup Tennisklub og guidede børnene i at spille kampe. De tre andre poster bød på lege med hurtighed, samarbejde og præcision.

Entusiastiske børn

Hver onsdag har 4., 5. og 6. klasse på Bryrup skole en hel dag med én idrætsgren. Denne onsdag i maj var det tennis, der stod på programmet.

De 100 børn blev delt op i ti hold. Dermed var der hele tiden to hold, der udfordrede hinanden på de fem tennisstationer. Men inden børnene blev sat i gang med mesterskabet, skulle hvert hold lave et kampråb.

Det var svært at kåre en vinder af fair play-præmien, for alle børnene var så gode mod hinanden

Ulla Storm Kjestrup, instruktør i Bryrup Tennisklub

Ulla Storm Kjestrup er sekretær og instruktør i Bryrup Tennisklub og har spillet tennis i næsten 40 år. Hun var ansvarlig for en af tennisposterne under skolemesterskabet, og var positivt overrasket over børnenes store engagement:

”Det lyste ud af de 100 børn, at de synes, det var sjovt. Der var ikke én, der brokkede sig eller ikke kunne være med. De skyndte sig bare videre til den næste post, så de kunne få mest mulig tid til at spille tennis i.”

Fair play hyldes

Som afslutning på dagen modtog alle børn et diplom, samt en invitation til at træne i tennisklubben og komme til Tennisportens Dag. Derudover blev der uddelt præmier til det hold med bedst fair play og til det hold med flest point sammenlagt fra de fem poster.

”Det var svært at kåre en vinder af fair play-præmien, for alle børnene var så gode mod hinanden. Der var et hold, hvor en spiller konsekvent missede bolden, men alle på holdet heppede bare videre alligevel,” siger Ulla Storm Kjestrup.

Søren Hauris er enig i, at børnene havde helt styr på, hvad det vil sige at være gode kammerater:

”Tennis er en sport, hvor alle børnene på skolen er uerfarne og starter fra bunden af. Der er en begrænset niveauforskel, og derfor er børnene også gode til at støtte op om hinanden.”

Tror på flere tennismedlemmer

Lige nu er kun fem eller seks af de 100 børn medlem af tennisklubben, men efter dagen i dag, tror Ulla Storm Kjestrup på, at der kommer flere til klubben:

”Jeg hørte et par piger spørge, om de selv skulle have ketsjere med, hvis de kom til træning. De havde nemlig tænkt sig at komme forbi og prøve en det af.”

Alt i alt synes Ulla Storm Kjestrup, at mesterskabet var en stor succes, og hun vil meget gerne være med til at stable en lignende dag på benene næste år.