Slagteknik, sjov og sammenhold

En intens weekend med masser af tennis, nye teknikker og spillere fra hele landet er netop afholdt i Kolding. Det er en tilbagevendende begivenhed, som giver spillere mulighed for at booste deres udvikling og nørde med teknikken på en sjov og hyggelig weekend.

Tennis, nye teknikker og spillere fra hele landet. Det er ingredienserne i en weekend med slagteknik for unge. Foto: Palle Skov

14 unge tennisspillere står i en cirkel i Kolding Ketsjercenter og lader bolden hoppe lige op og ned på ketsjeren.

Tennis for teens

Hold øje med DGI's tennisarrangementer for unge. I 2018 er det blandt andet Ungledertræf den 21.-22. april og  en GRATIS weekend med slagteknik den 10.-11. november.

”Når jeg lige om lidt siger ”højre”, så går I et skridt til højre og overtager i sidemandens bold, og jeg vil helst ikke høre nogle bolde ramme gulvet. Er I klar? Venstre!”

Lyden af grin og bolde, der rammer gulvet, er det næste man kan høre i hallen, hvor træner Nikolaj Krøjgaard er i gang med at undervise unge fra hele landet i slagteknik, og han genoptager hurtigt øvelsen ind til alle har styr på skiftene. Herefter bliver deltagerne delt op på forskellige baner, så de kan træne slagteknikkerne hen over nettet.  

”Vi skal selvfølgelig spille en masse tennis og deltagerne skal have nye teknikker og inspiration til deres slag, men vi har bestræbt os på, at det også skal være sjovt og hyggeligt at være her,” siger Nikolaj Krøjgaard.

Det er mega-hyggeligt og mega-fedt

Signe Elvstrøm, Assens Tennisklub

Det er virkeligt godt

En af deltagerne er 17-årige Signe Elvstrøm fra Assens, som netop har genoptaget tennis efter et års pause under et efterskoleophold. Nu er hun tilbage og kan mærke, at weekenden er det helt rigtige valg. Hun har deltaget en gang tidligere, så forventningerne var høje inden hun kom, men Nikolaj og de andre trænere lever op til forventningerne.   

”Det er mega-hyggeligt og mega-fedt,” siger hun begejstret.

Hun har glædet sig til at få spillet en masse tennis og få snakket med de andre. Hun er taget af sted med en veninde fra klubben, men glæder sig lige så meget til at tale med deltagerne fra de andre klubber.      

Bedre slag

Ejner Witt Melchiorsen på 13 år er kommet fra Aarhus for at få ny inspiration, han sætter pris på det sociale, men han lægger ikke skjul på, at han er kommet for at spille tennis, og at det vigtigste er, at hans slag skal blive bedre.

”Jeg er konkurrencemenneske, så jeg vil virkelig gerne have, at mine slag bliver bedre. Jeg forventer ikke, at jeg kan nå det hele her i weekenden, men så har jeg fået inspiration til nye teknikker og slag, som jeg kan træne, når jeg kommer hjem. 

Weekend i slagteknik bliver holdt i Kolding hvert efterår.