Solen og 251 klubber spillede sammen på Tennissportens Dag

Borgmestertennis, blå himmel, tennisinteresserede og arbejdende handymænd m/k slog til, da rekordmange tennisklubber åbnede banerne for nye medlemmer på Tennissportens Dag.

Pletskud fra Tennissportens Dag

Landet rundt i billeder: Såvel professionelle som kanon- og hoffotografer fra flere tennisklubber rundt i landet har bidraget med fotos til billedgalleriet i denne artikel. 

Tak for indsatsen på dagen og for jeres pletskud!

Tennisklubber over hele landet strålede om kap med majsolen på Tennissportens Dag. Lørdag den 5. maj åbnede 251 klubber - store som små - banerne for interesserede. Fra Rønne i øst til Hanstholm i nord og Løjt IF i det sønderjyske bød landets tennisklubber på sjov og solid instruktion, rabat på medlemskontingentet, grill, kaffe og hårdt arbejde. 

Borgmestertennis i Sønderjylland

I det sønderjyske kunne man på banerne i Løjt Idrætsforening se både serveesser og dobbeltfejl, men ikke politiske benspænd, selv om det var Aabenraa Kommunes to førstemænd, borgmester Thomas Andresen og viceborgmester Ejler Schütt,  der indtog banen i en duel på ketsjer og bold.

Hvem af de to, der vandt, står hen i det uvisse, men kampen var underholdende, og Kim Knudsen fra Løjt IF Tennis glæder sig over, at så mange interesserede tog del i dagen.

Handymænd m/k i Hanstholm

Hanstholm Tennisklub åbnede klubbens 40 års jubilæumssæson ved at slå to fluer med et slag: Åbne baner for alle interesserede samtidig med, at klubbens kernetropper mødte i arbejdstøj klar til at bygge en overdækket terrasse på tennisanlægget.

Kim Pedersen fra Hanstholm IF vurderer, at 15-20 potentielle nye medlemmer benyttede chancen for at svinge ketsjeren på dagen.

”Det ender vist med indmeldelser fra alle mand m/k. Vi havde sidste år en medlemsfremgang på næsten 30 medlemmer til i alt 95, og vi satser på yderligere 30 nye medlemmer i år,” fortæller Kim Pedersen.

Læs også om gode vibrationer i nordsjællandske Hareskov-Værløse Tennisklub på Tennissportens Dag.

Rekordår for Tennissportens Dag

Med høj sol, blå himmel og 251 medvirkende klubber i hele landet slår Tennissportens Dag 2018 hidtidige rekorder. 234 klubber var med i 2017. Året før var 195 tennisklubber med.

Håbet og opgaven - både i tennisklubberne og i Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis - er nu at få den store interesse for Tennissportens Dag til at udmønte sig i, at flere griber ketsjeren hver dag og bliver aktive medlemmer i landets tennisklubber. Tennissportens Dag er en del af DIF og DGI's fælles vision "Bevæg dig for livet", som skal få flere danskere til at dyrke idræt.