Tag med 8.d på tennisbanen

Flere end 5.000 elever har været med klassen til træning i den lokale tennisklub. Det giver smag for tennisspillet.

8.d fra Erritsø Fællesskole i Fredericia har flyttet dagens idrætstime ud af skolen og ind på bane 1 i Erritsø GIF Tennis. Programmet byder på grundlæggende tennisintroduktion, og tennisklubben har allieret sig med en instruktør fra DGI. Han medbringer en stor taske fyldt med låneketsjere, bolde og stabler af øvelser og boldlege.

Eleverne elsker det, for det er nyt og ud af huset.

Pernille Sundahl, lærer på Erritsø Fællesskole

Fra sæsonstart i starten af maj til september har flere end 5.000 børn fået en lignende introduktion til tennisspillet. DGI Tennis kalder indsatsen for Klar, parat tennisstart (KPT). Den skal give flere skoleelever smag for tennisspillet. Det gør den, og det foregår typisk som i dag i Erritsø:

Klar!

Både lærere, elever og tennisklubber kan se idéen i Klar, parat – tennisstart. Pernille Sundahl, som er idrætslærer for 8.d , har en kollega, der er god til at kontakte områdets idrætsforeninger, så eleverne får lejlighed til at prøve kræfter med nye idrætsgrene.

”Og eleverne elsker det, for det er nyt og ud af huset,” siger hun, mens klassen varmer op med små boldøvelser med de rød-gule tennisbolde, som er blødere og nemmere at spille med for begyndere end almindelige bolde.

I Erritsø Tennisklub har man tidligere haft en stor juniorafdeling. Det arbejder klubben på at få igen, så de har benyttet tilbuddet om KPT ikke én, men seks gange.

”Nogle klasser har ønsket ekstra forløb,” siger Laurids Hansen, som er træner i Erritsø Tennisklub.

Parat

8. d har fordelt sig på alle fire baner. De øver sig i at slå bolden over så mange gange som muligt, og gør hurtige fremskridt.

En af eleverne, Sofie Amalie Meinhardt Frank, er netop blevet medlem her i Erritsø sammen med to veninder.

”Det er vildt hyggeligt. Vi laver cirka de samme ting til træning som nu,” siger Sofie Amalie, som er sikker på, at hun er med igen efter sommerferien.

Tennisstart

Ved tennistimens slutning samles alle på bane 1 til driblestafetter og uddeling af fliers med info om EGIF tennis. DGI-instruktøren forklarer, at her i klubben kan man komme, når man har tid og lyst. Man behøver altså ikke at være bundet af faste tider. Derfor kan tennis uden videre kombineres med fodbold eller andre idrætsgrene, som man også gerne vil gå til.

Hans Martin Brøndum, formand for Erritsø Tennisklub, siger:

”De kommer som klasser, så eleverne snakker om deres oplevelser efter introduktionen og kan også lave aftaler sammen. Hvis man kommer alene, er der større risiko for at holde igen.”

Hans Martin Brøndum anslår, at KPT har givet klubben 8-10 nye medlemmer.

Sebastian Trabjerg, tennis konsulent i DGI Sydøstjylland kan bekræfte, at KPT virker. I DGI Sydøstjylland har 500 elever været på besøg i tennisklubben, og Sebastian Trabjerg har registreret, at 90-100 af disse børn har benyttet tilbuddet om at komme til prøvetræning i den lokale tennisklub efter KPT-introduktionen. 

"Det er logisk, for de fleste børn har aldrig haft en ketsjer i hånden. De få børn, der har, har spillet på et feriested med asfaltunderlag og hårde bolde. Så er det her noget helt andet," siger Sebastian Trabjerg.