Tennis knytter familier sammen

Familietennis fik flot første sæson i Søvang på Amager.

27 børn plus deres forældre har været en del af familietennis i den første sæson med familietennis i Søvang SF. Foto: Bo Nymann

Siden maj har børn og forældre haft muligheden for at tage til tennis sammen. Og når Søvang Sportsklub gør regnebrættet op efter den netop overståede sæson har hele 27 børn plus deres forældre været en del af familietennis.

Den fornemme opbakning til projektet glæder Jesper Olsen, der er bestyrelsesmedlem i Søvang Sportsklub, og som var med til at sætte initiativet i gang.

”I starten tænkte jeg, at det var sværere end jeg troede. Men heldigvis kom der nogle, og det lokkede flere folk til. Da vi så nåede op på et antal, så vi kunne have tre hold, vil jeg kalde det en succes,” siger Jesper Olsen.

Han og kæresten er selv aktive i tennisklubben. Og da der er tre tennisbaner og en græsmark til fodbold i området, var det var oplagt, at de lavede noget med tennis – især for børnene, fortæller Jesper Olsen. Hans ældste datter er selv en del af holdet for 3-5-årige.

Om familietennis

Familietennis er en del af samarbejdet mellem DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund i Bevæg dig for livet.

Siden starten med fire klubber i 2014 har flere og flere klubber taget familietennis til sig. I sommeren 2018 har 50 klubber afprøvet konceptet.

Flere fordele ved familietennis

Det har kastet mange gode ting af sig, at Søvang Sportsklub i cirka fem måneder har kørt familietennis. For det første er der den oplagte del, nemlig at det er en aktivitet, hvor man er sammen med sine børn. Det er et stort plus ved familietennis, mener Jesper Olsen.

Derudover har tennisklubben oplevet en flot fremgang i medlemstallet, som er steget fra 90 til over 130 i løbet af den overståede sæson. Og her har familietennis været en af flere faktorer, vurderer Jesper Olsen.

For omkring halvdelen af børnenes forældre har meldt sig ind i klubben, og til næste sæson regner klubben med at oprette et herrehold med forældre, der er klar til at træde ind på banen efter nogle år på sidelinjen.

Også dameholdet er kommet lidt i gang igen. Det har ellers været forsvundet i nogle år, men nu er der en håndfuld damer, som atter svinger ketcheren.

Fællesskaber på tværs af familier

Familietennis har også været med til at skabe et netværk for både børn og forældre, der har deltaget. Det har været en positiv overraskelse, fortæller Jesper Olsen.

”Vi forældre kender hinanden efterhånden og børnene kender hinanden. Det har betydet, at vi bliver en halv time mere på legepladsen ved siden af tennisbanerne og taler sammen efter træningerne,” siger Jesper Olsen.

Læs også "Forældre får nye netværk på tennisbanen."

Det håber initiativtageren kommer til at give stor gevinst for familierne i fremtiden.

”Børnene er helt små, når de starter, så hvis de bliver ved, har vi dem i mange år. På sigt kan det give børnefamilier et fællesskab. Det er en mulighed for at mødes, spille og også lære andre familier fra området at kende,” siger Jesper Olsen.

Hvis man vil prøve familietennis, kan man bare møde op. Søvang Sportsklub har nemlig alt udstyret, som man kan bruge, fortæller Jesper Olsen.

Første sæson er således overstået med et flot resultat. Og når den nye sæson begynder i foråret, håber Jesper Olsen, at det nye koncept kan fortsætte og bygge videre på den gode start. For målet er, at der fremover kommer til at være mindst et hold i aldersgrupperne 3-5-årige, 5-7-årige og 7-9-årige.

Jesper Olsen håber også, at klubben på sigt kan bruge fællesskabet omkring familietennis til at arrangere familietennisture.