Tennissportens Dag giver Faaborg-klub et boost af nye voksne

Faaborg Tennisklub holder standerhejsning og Tennissportens Dag på samme dag. Det giver ekstra aktivitet på banerne.

234 klubber tager imod tennisinteresserede med åbne arme på Tennissportens Dag. Sabine Moustgaard på 9, testede tilbuddet i Faaborg Tennisklub Foto: Lars Skaaning

Tennissportens Dag

Tennissportens Dag er en del af Bevæg dig for livet - et samarbejde mellem DGI og Dansk Tennis Forbund, som skal få flere til at spille tennis. 

234 klubber er med i Tennissportens Dag 2017. Det er en stigning på 40 klubber ift. 2016, hvor 195 klubber åbnede banerne for 6.000 besøgende. Det anslås, at det førte til 1.400 nye medlemmer.

Lørdag den 29. april 2017: Det er råkoldt. Alt for koldt til at være sidste lørdag i april. Og som om det ikke er nok, har det regnet en del af formiddagen. Ikke ligefrem en fjer i hatten på Tennissportens Dag for Faaborg Tennisklub. Formand Vibeke Røddik ser da også lidt nervøs ud i forhold til, om der kommer nogen gæster, der vil prøve sporten.

Klubben har i år valgt at holde standerhejsning samme dag, og stiller an med godt med medlemmer, kaffe i rigelige mængder og øl, vand og grillpølser i løbet af dagen. Blandt andet for at sikre, at der er en masse aktivitet på banerne og i klubben, så den tager sig godt ud, hvis og når der kommer potentielle gæster.

Og så lige omkring middag holder regnen inde, og de første gæster kigger ind på tennisanlægget. I løbet af de næste timer kommer 15 besøgende til Tennissportens Dag. Ikke overvældende, men de fleste lød til at være klar til at melde sig ind.

Klubben har et godt ry

De første er Pernille M. Pedersen og hendes datter Sabine Moustgaard på 9 år. De kommer for at tjekke, om sporten kunne være noget for Sabine. Hun har hidtil gået til blokfløjte, men efter en voldsom prisstigning, leder de nu efter et alternativ. Og at dømme efter Sabines ansigtsudtryk, har de ramt plet.

”Det er sjovt. Rigtig sjovt,” siger hun og smiler stort, og hendes mor supplerer: ”Vi bor tæt på, og klubben har et godt ry, så nu kom anledningen til at få det prøvet af,” siger hun, og indrømmer at hun er overrasket over, hvor svært det er at spille.

De starter med at spille med nogle af de blødere bolde. Da der begynder at komme flere gæster går de i gang med reel instruktion. Lige fra hvordan man skal holde på ketcheren og se på bolden. Efter en time begynder begyndergruppen at kunne løbe rundt på tennisbanen og ramme bolden. Især Sabine hviner højt, når det lykkes at skyde bolden over nettet.

Faaborg Tennisklub

15 nye besøgende kom til Tennissportens Dag 2017 i Faaborg Tennisklub. I 2016 kom kun 10. Men i kølvandet på 2016-dagen inviterede klubben de nye på 8 ugers introforløb, hvor deltagerne også fik en ketcher.

20 voksne var med i forløbet, og klubben fik omkring 45 nye medlemmer sidste år.

Overvældet af nye voksne sidste år

I 2016 regnede Tennissportens Dag væk i Faaborg, og der kom kun 10 gæster. Til gengæld væltede det ind med nye voksne i klubbens introduktionsforløb i ugerne efter. Det fortæller formand Vibeke Røddik.

”Der var over 20 i introforløb på én gang, lige knap hvad vi har instruktør-kræfter til. Og vi havde en nettotilgang på 23 medlemmer sidste år. Det er vildt, når vi kun er 230-240 i foreningen.”

Faaborg Tennisklub fungerer godt, men har været præget af en høj gennemsnitsalder. Derfor har klubben de seneste år satset benhårdt på at tiltrække nye voksne medlemmer, gerne i den lidt yngre gruppe. Det betyder aktiviteter, som inkluderer de nye, introforløb med en ketcher og otte ugers undervisning for bare 250 kroner, og målrettet arbejde på at skabe synlighed omkring klubbens tilbud i lokalområdet. En satsning, som begynder at bære frugt.