Tennissportens Dag giver gode vibrationer i klubben

Hareskov-Værløse Tennisklub fik i den grad kippet med flaget, da de i år slog standerhejsning og Tennissportens Dag sammen. Arrangementet udløste nemlig rekordmange nye medlemmer.

Solen varmede både næser og grus, da Hareskov-Værløse Tennisklub fik 57 nye medlemmer til Tennissportens Dag 2018. Foto: Jens Astrup

Gruset var perlende nyrevet og lyste rødbrunt under en bagende forårssol. Vejret viste sig fra sin allerbedste side til Tennissportens Dag 2018. Dét, kombineret med en vellykket eksponering af dagens begivenheder, lagde bunden for en succesfuld dag på banerne i Hareskov-Værløse Tennisklub.

Tennissportens Dag

Tennissportens Dag er en del af Bevæg dig for livet - et samarbejde mellem DGI og Dansk Tennis Forbund, som skal få flere til at spille tennis.


251 klubber er med i Tennissportens Dag 2018. Det er en stigning på 17 klubber ift. 2017, hvor 234 klubber åbnede banerne for besøgende.

”Det var en fantastisk positiv oplevelse at se et fyldt anlæg. Og så resulterede det i et rekordhøjt antal nye medlemmer,” siger Henrik Kaltoft.

Han er formand for den nordsjællandske tennisklub, som havde valgt at slå standerhejsning sammen med åbent hus-arrangementet.

Rekordmange nye medlemmer

Arrangementet tiltrak 150-200 glade tennisentusiaster, vurderer Henrik Kaltoft. Den form for opbakning glæder selvfølgelig en formand. Det er dog et andet tal, der vækker hans begejstring:

”Vi fik 57 nye medlemmer alene i lørdags. Det er helt nye medlemmer, som ikke før har været aktive i klubben,” fortæller han.

Vi håber, introforløbene vil få nye spillere hurtigere integreret. Det hjælper jo ikke at hverve nye, hvis de forsvinder sæsonen efter

Henrik Kaltoft, formand for Hareskov-Værløse Tennisklub

Klubben havde spredt budskabet om arrangementet i byen og gav i dagens anledning et godt tilbud på kontingentet. Formanden mener dog, at det snarere er en tredje faktor, som har overbevist de nye medlemmer.

”Jeg tror, at de nye medlemmer blev overrasket over den overvældende opbakning, der er omkring klubben. Antallet af fremmødte og den gode stemning gav positive vibrationer i klubben,” siger Henrik Kaltoft.

Nye medlemmer forpligter

Det iøjnefaldende boost på medlemskontoen forpligter dog. Der skal nu sættes hårdt ind på at give de nye medlemmer lysten til at blive i klubben.

”Vi tror, at noget af det, som tennissporten lider under, er, at vi ikke er gode nok til at pleje de nye medlemmer. Tennis kan let blive opfattet som en lukket kreds, men det er det slet ikke,” forklarer formanden.

Derfor tilbyder Hareskov-Værløse Tennisklub nu skræddersyede introforløb til de nye, voksne medlemmer. Det indebærer blandt andet målrettet træning med en tilknyttet træner, fællesspisning og udlån af ketsjere.

”Vi håber, at introforløbene vil få nye spillere hurtigere integreret, så de rent faktisk har lyst til at blive. Det hjælper jo ikke at hverve nye spillere hvert år, hvis de forsvinder igen sæsonen efter,” siger Henrik Kaltoft.

Indtil videre virker det som en god plan. Introholdene er allerede fuldt bookede.

Hareskov-Værløse Tennisklub

HVT er en af de største og ældste klubber i Danmark med omkring 800 medlemmer.

Klubben fik ifølge formanden cirka 37 nye medlemmer til Tennissportens Dag 2016. I 2017 kom cirka 50 nye medlemmer til ved samme lejlighed. I 2018 meldte hele 57 sig ind i den nordsjællandske klub.

Klubbens formand, Henrik Kaltoft, mener, at genkendeligheden i sig selv tiltrækker stadigt flere til Tennissportens Dag år for år.