Tennisintroduktion for voksne begyndere

Tennisklubber landet over tilbyder en særlig introduktion, som skal give voksne begyndere en god start på tenniskarrieren.

Det er aldrig for sent at begynde – heller ikke hvis ønsket er at lære at spille tennis og dåbsattesten er fra 1980’erne eller tidligere.

Hvert år, når udendørssæsonen starter, byder mange tennisklubber på forskellige former for introduktionsforløb for voksne begyndere.

Forløbene gør det nemmere at komme i gang med spillet – og ikke mindst at finde en eller flere at spille med. Det sidste er forudsætningen for at få fornøjelse af tenniskarrieren.

Bevæg dig for livet

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis er gået sammen om at hjælpe landets tennisklubber med at introducere tennis for voksne. Det sker som led i den fælles vision Bevæg dig for livet, som også er kendt under overskriften 25 – 50 – 75. Visionen sigter på, at i år 2025 skal 50 procent af landets borgere dyrke idræt i en forening og 75 procent af befolkningen skal være idrætsaktive. Derfor samarbejder DTF og DGI Tennis om blandt andet Voksenintroduktion.

Introduktion for voksne

Voksenintroduktion er et træningsforløb på otte timer for voksne motionister i alderen 20-60 år. Men Voksenintroduktion kan også favne aldersgruppen 60+ eller andre afgrænsede målgrupper.

I nogle klubber fordeler de otte timer sig over ligeså mange træningspas og uger. Andre klubber sammensætter introduktionen på anden vis.  

Ved at tilbyde et hold kun for voksne begyndere, får de fra start etableret nogle sociale relationer. Det gør, at der er nogen at spille med, når undervisningen stopper

Flemming Sørensen, Roskilde Tennisklub

Efter introduktionen

Voksenintroduktion har kørt siden 2011 og er forankret i mere end 100 klubber. Derfor har DTF og DGI Tennis nu også fokus på aktiviteter, der animerer voksne begyndere til at fortsætte. Og derfor er et væld af gode idéer til netop det nu samlet i  "Idékatalog - om integration og fastholdelse af voksne tennismotionister." Hent gode idéer, værktøjer og inspiration i kataloget.