Biatlon - løb og skydning

Biatlon kombinerer løb og skydning inspireret af den populære og intense disciplin skiskydning.

Efter en løbetur skal du finde roen og og få åndedrættet under kontrol, inden du skal skyde efter mål. Rammer du forbi, skal du ud på strafomgange, før du kan løbe videre på ruten. Det er grundessensen i biatlon.

Bliv klogere på Biatlon

DGI Skydning afholder masser af biatlon-stævner og guider dig også til at træne selv. Læs mere her:

Kombinationen af netop disse to discipliner er en anderledes og intens udfordring. Fart og kondition gør det ikke alene, for biatlon kræver også selvkontrol. Uanset om du er løber, skytte eller ingen af delene, vil du få en hamrende sjov oplevelse med biatlon.

Til nogle biatlon-stævner kan du låne en luftriffel og bliver undervist af kyndige instruktører, inden du skal skyde.

Erstat riflen med andet kasteskyts

Er du ikke lige i nærheden af et biatlon-stævne eller en luftriffel, skal du dog ikke vinke farvel til udfordringen med biatlon.  

Biatlon gøres let tilgængeligt for alle ved at erstatte riffelskydning med simpel sten- eller boldkast efter mål. Går du og mangler en sjov og anderledes træningsform til din næste fællestræning, kan du nemt krydre den daglige træningsrutine med et kort biatlon, hvor der skiftevis løbes runder og derefter kastes efter mål med sten, bolde eller andet tilgængeligt kasteskyts.

Kun fantasien sætter grænsen, og uanset hvordan biatlon gennemføres, er det en sjov og anderledes træningsform, der får pulsen op og smilet frem på alles læber. Prøv selv, det er da oplagt!

Læs meget mere om biatlon og find stævner og træning for dig.