Kom godt i gang med triatlon

Har du en almindelig cykel, et par løbesko og et par svømmebriller, er du klar til at få mange fede oplevelser.

Triatlon kan ved første øjekast virke en anelse uoverskuelig at komme i gang med – nu skal du pludselig have styr på tre discipliner i stedet for én. Og hvordan træner du lige disciplinerne svømning, cykling og løb ”samtidig”?  

Men det er slet ikke så svært at komme i gang, som man måske skulle tro. Tværtimod er det en sjov, alsidig og anderledes måde at få motion ind i en travl hverdag.

Den største udfordring er simpelthen at komme i gang - så snart du har besluttet dig for at tage udfordringen op, er resten af vejen fyldt med opture og fede oplevelser.

Træn selv eller i en klub

Vil du hjælpes godt i gang med triatlon, er det en rigtig god idé at tage fat i en klub tæt på dig. Her står gode trænere klar til at guide dig den rette vej, og du kommer ind i et miljø med masser af træningskammerater.

Er du mere til at tage udfordringen op på egen hånd, har vi på vorespuls.dk et 12 ugers triatlon-træningsprogram, der klæder dig på til at kunne gennemføre dit første triatlonstævne.

Udstyr – skal ikke være din hindring

Du behøver hverken racercykel eller våddragt for at kaste dig ud i den forunderlige triatlon-verden. Ejer du et par badebukser, en 3-gears cykel og et par løbesko, har du allerede de grundlæggende ingredienser, der skal til for at komme i gang – så hvad venter du på?

Drop bare alle forestillingerne om, at du skal ligne de professionelle til ironman-stævnerne for at kunne dyrke triatlon – tag udgangspunkt i dig og dit behov.