Rekord mange ansøgere stiller op til DGI Verdensholdet

Hvert andet år er det muligt at søge på DGI Verdensholdet, og denne gang er der 197 kvalificerede gymnaster fra hele Danmark, der kæmper om én af de 28 eftertragtede pladser på holdet. Det er det største antal ansøgere nogen sinde.

De dygtigste rollemodeller 

Udtagelsen har det hovedformål, at udvælge og sammensætte det bedste hold, både i forhold til at levere og udvikle det ypperste show, men også i forhold til at indtage rollen som ambassadør for foreningslivet. Lige nu arbejder instruktørerne Tine krog og Emil Smedegaard med showet på et meget teoretisk plan, som de efter udtagelsen begynder at omsætte til praktik med flow og indhold sammen med gymnasterne. At få de rigtige gymnaster ift. instruktørernes drømme er essentielt for at nå i mål med showet.

Vi har et ønske om at udtagelsen skal være en god oplevelse for alle deltagere.

Rie Castella Toftgaard, formand for DGI Verdensholdets performanceudvalg

Det er vigtigt, at alle kommer hjem fra denne weekend inspireret og motiveret til at fortsætte med at dyrke gymnastik, dygtiggøre sig og forhåbentlig komme igen, fortæller Rie Toftgaard og fortsætter:

"Vi oplever heldigvis mange, der synes, at det er en super god weekend med masser af energi, og vi har mange gymnaster som stiller op og prøver at komme på holdet flere gange. Det er vigtigt, at man har lyst og tør at komme tilbage og gribe endnu en chance for at komme igennem det nåleøje som udtagelsen er".

Kravene: Gymnasterne skal kunne meget mere end at lave gymnastik
Instruktørerne har arbejdet med showuniverset KATA siden oktober og har enormt store drømme for showet.

Under udtagelsen kigges der på gymnasternes færdigheder, og de bedømmes på deres egen præstation. Gymnasterne bedømmes bl.a. gennem spring- og bevægelsesmoduler, rytmesekvenser, en styrkeprøve samt en personlig samtale. Ud over de gymnastiske færdigheder er gymnastens personlighed og baggrund i foreningslivet også en vigtig faktor.

Hvad er din erfaring med frivilligt arbejde i gymnastikforeningen? Hvad er din motivation for at komme på Verdensholdet? Hvad kan du bidrage med på holdet? Det er nogle af spørgsmålene, gymnasterne skal tage stilling til.

At komme på DGI Verdensholdet er en drøm for mange gymnaster, men før ansøgningen sendes af sted, skal gymnasterne gøre sig klart, at et år som verdensholdsgymnast er fyldt med spændende oplevelser, men det er også hårdt arbejde. Gymnasterne bliver ambassadører for dansk gymnastik og foreningsliv, og de kommer til at lave workshops både her i Danmark og ude i verden, hvor formålet er at motivere børn og unge til at bevæge sig. 

Efter en veloverstået udtagelse
Udtagelsen finder sted i weekenden den 10.-12. februar. Udtagelsen er et lukket arrangement, men du kan følge med i udtagelsen via Verdensholdets profil på Instagram og Facebook.

Det er både med stolthed og ydmyghed, at jeg kan fortælle, at 197 af Danmarks dygtigste gymnaster stiller op til DGI Verdensholdet. Jeg glæder mig til en spændende og udfordrende udtagelse, hvor gymnasterne skal lave en masse lækkert gymnastik sammen og som til sidst udmunder sig i at holdet, på 28 gymnaster, skal sættes.

Mette Holm Rod, General Manager for DGI Verdensholdet

Med en plads på holdet starter livet som verdensholdsgymnast. I løbet af foråret er der træningssamlinger og hele sommeren bliver brugt i træningslejr. Holdet kommer til at rejse med showet KATA og fra den 17. februar er det muligt at købe billetter til Take Off turnéen på verdensholdet.dk.

Turnéplan 2023

 • Lørdag den 26. august, Haderslev
 • Tirsdag den 29. august, Skive
 • Fredag den 1. september, Vejlby-Risskov, Aarhus
 • Søndag den 3. september, Svendborg
 • Torsdag den 7. september, Varde
 • Søndag den 10. september, Lemvig
 • Onsdag den 13. september, Herning
 • Lørdag den 16. september, Aalborg
 • Onsdag den 20. september, Odense
 • Tirsdag den 26. september, Slagelse
 • Den 29. og 30. september, Gladsaxe
 • Tirsdag den 3. oktober, Køge
 • Fredag den 6. oktober, Vejle