27 spændende år hos DGI

Jørgen Krebs stopper efter 27 år hos DGI. Jørgen Krebs blev ansat 1. september 1993 hos DGI på Landskontoret i Vingsted. Han har altid haft fokus på idrætterne og med tilbud til alle, ung som gammel, lille som stor og uanset hvilket niveau. Nu skal et nyt kapitel begynde som pensionist.

Jørgen Krebs på planlægningstur til Afrika

Aldrig været bange for nye udfordringer

Jørgen Krebs har altid taget udfordringerne op og har i løbet at de 27 år haft forskellige kasketter på. Efter nogle spændende år som konsulent i badminton, var han et naturlig valg som afdelingsleder og efterfølgende chef for alle idrætter. Jørgen Krebs har ligeledes været en del af direktionen, hvor han støttede udviklingen i DGI i takt med, at idrættens verden ændrede sig. Han har fulgt med tiden og slutter sin karriere den 31.07.2020 hos ”DGI Verdensholdet”.

At forbedre livskvaliteten hos danskerne er et mål, som også er med til at gøre jobbet hos DGI til noget helt særligt og meningsgivende

fortæller han i et farvelinterview og fortsætter. "Vi motiverer grundlæggende danskerne til en sund og aktiv livsstil. Dybest set handler det jo om, at få dem op af stolen og i bevægelse," siger han.

En del af noget stort

Til spørgsmålet om hvordan det er at være en del af DGI, fortæller Jørgen Krebs:

DGI har for mig været en utroligt spændende, interessant og udviklende arbejdsplads. DGI har givet mig mulighed for både faglig- og personlig udvikling, hvilket jeg har sat stor pris på.

Jørgen Krebs har en diplomuddannelse i ledelse, er  certificeret ledelsescoach og har gennemført projektlederuddannelsen  og fortsætter: "DGI er en rummelig og fantastisk organisation at være en del af. Frihed til ansvar har altid og vil forhåbentlig altid være et DGI dna, og da min kone og jeg adopterede tre dejlige piger fra Colombia, fik vi al den støtte og frihed, som vi havde brug for."

Bevæge verden gennem DGI Verdensholdet

Jørgen Krebs har været involveret i de sidste 5 DGI Verdenshold, fra hold 8 til forberedelserne til hold 13. Han har været én uundværlig drivkraft til, at DGI Verdensholdet forblev en succes.

DGI Verdensholdet skal være aktuelt samt inspirere gymnastik Danmark. Ude i verden bygger DGI Verdensholdets indsats på mottoet "We Move the World", hvilket bliver skabt gennem et fantastisk show og mange workshops. Her igennem inspirerer og oplyser holdet om aktive fællesskaber og skaber mere sundhed for børn og unge. Dette gøres i samarbejde med lokale universiteter, skoler, undervisere, forældre og myndigheder.

At være en del af Verdensholdet er aldrig kedeligt. Ingen dage er ens. Holdet skal etableres, turneér i Danmark og landebesøg skal planlægges. Partnerskaber og sponsorater skal etableres, for at få økonomien til at hænge sammen. Med et budget på knap 30 mio kr. pr. hold, skal alt gå op i en højere enhed.

Jørgen Krebs

"DGI er en rummelig og fantastisk organisation at være en del af. Frihed til ansvar har altid og vil forhåbentlig altid være et DGI dna, og da min kone og jeg adopterede tre dejlige piger fra Colombia, fik vi al den støtte og frihed, som vi havde brug for", fortæller Jørgen med et smil og fortsætter:

Det har været et privilegium at arbejde sammen med folkevalgte, frivillige, dedikerede unge gymnaster, dygtige instruktører og opleve opbakningen og støtten fra de mange samarbejdspartnere, som DGI Verdensholdet har. Det har været spændende at planlægge besøgene rundt om i verden og arrangere opvisningerne i Danmark.

Jørgen Krebs kærlighed til gymnastikken og til jobbet har bragt ham verden rundt. DGI Verdensholdet rejser verden rundt i 6 måneder, og han har planlagt holdets besøg i Skotland, Tyskland, Bali, Java, Uganda, Colombia og Kenya.

En finger i jorden

På spørgsmålet om hvad opskriften er i forhold til at være 27 år på samme arbejdsplads, svarer Jørgen Krebs:

Ud over at jeg sætter en ære i ordentlighed og at gøre et godt stykke arbejde, er jeg meget udviklingsorienteret og tilpasser mig organisationen og arbejdspladsen. Det er vigtigt at stikke en finger i jorden samt at respektere de mennesker man omgås.

Jørgen Krebs

”At arbejde sammen med frivillige og folkevalgte, både hos DGI generelt, men også i forbindelse med DGI Verdensholdet, giver  en særlig dynamik, hvilket har været givende, også selv om arbejdsprocesserne nogle gange kan blive en smule tunge og langvarige", siger Jørgen med et glimt i øjet.

Jørgen Krebs skal nu øve sig i at slippe opgaven og jobbet efter de mange år med DGI og DGI Verdensholdet. Nu begynder et nyt kapitel, en tilværelse som slet ikke bliver uinteressant for ham.

Rejsen fortsætter – og du må fortsat bevæge verden

Afskeden er starten på noget nyt, et nyt eventyr som pensionist. Efter 27 års engagement og hårdt arbejde er det blevet tid til afslapning og hobbies. Når Jørgen Krebs kigger tilbage på sin tid hos DGI, glimter minderne med utallige unikke oplevelser og spændende møder med mennesker.

En af de største begivenheder var mit første landsstævne i Svendborg i 1994. Det var en stor oplevelse både at være ansat i DGI og have arbejdsopgaver, samt deltage i badmintonturneringen.

fortæller Jørgen Krebs og fortsætter. ”Mange bekendtskaber og kolleger har udviklet sig til gode venskaber."

"Der er mange minder, når man har været på samme arbejdsplads i 27 år," siger Jørgen og smiler. ”Planlægningen af DGI Verdensholdets besøg til Uganda og Kenya med Hold 9 er også en af de opgaver, som skiller sig ud, og som jeg husker tilbage på som en meget mindeværdig oplevelse”

Til spørgsmålet, hvad morgendagen bringer, fortæller Jørgen Krebs, at der er mange planer og projekter at tage fat på. Han remser hurtigt op; Mere tid til familien, renovering  af en båd ogveteranbil samt jagt. Det er tydeligt, at han har mange interesser, og at han bliver sendt godt videre til andre projekter.

Jørgen Krebs har været med hele vejen i den udvikling og organisationstilpasning, som DGI har været i gennem siden 1993. Kva hans store viden og erfaring har hans input været uundværlige i processerne forbundet hermed. Hos DGI er Jørgen kendt for sin troværdighed, venlighed og ikke mindst hjælpsomhed. Han er en utrolig vellidt og værdsat kollega, som bliver savnet.