Nordiske børn og unge styrkes gennem ung-til-ung aktiviteter

DGI Verdensholdet styrker bevidsthed om egen nordisk identitet hos nordiske børn og unge via bevilgede midler fra A.P. Møller Fonden. Indsatsen realiseres bl.a. gennem aktivitet og dialog.
Derudover styrker DGI Verdensholdet den nordiske relation via samarbejde omkring aktiviteter på tværs af ambassader, foreninger og organisationer.

DGI Verdensholdet har besøgt Finland og Norge for at igangsætte indsatsen, der har til formål at styrke nordiske børn og unges bevidsthed om nordisk identitet og idrættens roller heri. Ud over, at det er lykkedes at styrke bevidstheden, tilknytningen og engagementet hos DGI Verdensholdets 28 unge gymnaster, så er der skab stort engagement lokalt i Tampere, Finland og i 4 norske byer.

Indsatsen vokser i Norden

Projektet startede den 1. maj 2022, hvor DGI Verdensholdet styrkede bevidstheden om nordisk identitet via workshops, foredrag og kulturarrangementer. Første del af indsatsen blev afsluttet i sommers.

Nu fortsætter det videre arbejde med at få indsatsen til at vokse lokalt og i venskabsforeninger i Norge. Nogle af foreninger som DGI Verdensholdet har besøgt fortsætter i projektet og et besøg på næste verdensturné er allerede i kalenderen.

Ambassaden i Oslo er engageret

Den danske ambassade i Norge er allerede i dialog med nogle af foreningerne fra besøget og klar til at være med når gymnasterne fra DGI Verdensholdet kommer tilbage. Derudover er dialogen påbegyndt med foreninger i Sverige, på Island og i Grønland. I første omgang via foreninger og organisationer.

Som en del af rekrutteringen af ambassadører for det videre arbejde og engagement omkring styrkelsen af naboskabet i norden og den nordiske identitet blev skandinaviske højskoleelever, der var i gang med et højskoleforløb i Danmark, inviteret med til Landsstævnet i Svendborg. De nordiske unge deltog i et ung-til-ung arrangement inden det efterfølgende gymnastikshow med DGI Verdensholdet.

Vi gør klar til at fortsætte indsatsen

Hvert andet år bliver et nyt DGI Verdenshold sammensat. Brikkerne til det nye hold er ved at blive samlet. Team Manager og Instruktørerne er fundet, og det er pt. muligt for gymnaster at tilmelde sig udtagelsen.

De kommende verdensholdsgymnaster kommer til at fortsætte indsatsen med at styrke de nordiske børn og unges bevidsthed om egen nordisk identitet og idrættens rolle heri. Projektet løber frem til den 30. juli 2025, så der er gode forudsætninger for at fortsætte dialogen med nordiske børn og unge via ung-til-und-aktiviteter og dialog.

Den 17. februar offentliggøres et helt nyt DGI Verdenshold. Det er også den dato, hvor billetsalget til DGI Verdensholdets afrejseopvisning åbner. Sæt et X i kalenderen, hvis du vil opleve nogle af Danmarks dygtigste gymnaster gå på gulvet i august-oktober 2023.

Vil du vide mere?

Samarbejdet mellem DGI Verdensholdet og A.P. Møller Fonden Fortsætter. Formålet med indsatsen er at styrke nordiske børn og unges bevidsthed om egen nordisk identitet og idrættens rolle heri. Projektet startede den 1. maj 2022 og vil løbe i perioden frem til den 30. juli 2025.

Følg med i indsatsen på verdensholdet.dgi.dk