Danske og udenlandske turnéer udsættes et år

Det sidste år er gået med at planlægge forløbet for DGI’s 13. Verdenshold med 34 shows i Danmark og en verdensturné, der skulle tage holdet til Tanzania, Uganda, Kenya, Sydkorea, Malaysia, Borneo, Australien, Brasilien, Costa Rica, USA og en lang række Europæiske lande.

Første del af udtagelsen foregik i februar, hvor 58 gymnaster gik videre til anden udtagelse med det formål, at finde de 28 gymnaster der skulle udgøre DGI Verdensholdet i 2020-2021.

Den 7. maj sad mange af os spændte foran skærmen for at følge med i anden fase af genåbningen. Anden udtagelse, som var planlagt i påsken, var allerede udskudt to gange og vi vidste, at udfaldet ville få stor betydning for muligheden for at afvikle udtagelsen og den træningslejr, som gymnasterne skulle påbegynde den 28. juni.

Forsamlingsforbud på 10 personer og opstart af indendørs idræt efter sommerferien betyder desværre, at vi ikke kan starte holdet op som planlagt.

Vi har vendt og drejet enhver sten for at finde muligheder og alternative veje for at få projektet til at lykkes i år, men tiden lige nu er en anden. Vi har alle mærket det herhjemme, og det gør de også i store dele af verden.

De sidste par uger er vi løbende blevet opdateret på situationen ude i verden for at finde ud af, hvordan udsigterne til holdets besøg ser ud.
Der har været møder med ambassader, udenrigsministeriet og mange flere. Anbefalingerne er entydige og ikke længere til at tage fejl af. Turen skal udsættes et år.

Når DGI Verdensholdet rejser, så er det for at bevæge verden til mere oplysning, mere sundhed og mere fællesskab.

Holdet laver ca. 200 workshops på turnéen og er i tæt kontakt med mere end 15.000 børn. Lige nu er betingelserne for at være sammen på den måde ikke optimale. Jorden rundt åbner folk deres hjem og deres hjerter, og vi risikerer at sætte gymnaster, lederteam og værterne i situationer, som ikke er hensigtsmæssige.

Målet har hele tiden været, at vi skal lave en tur, som motiverer alle involverede, som udviklinger gymnasterne og bringer inspiration med tilbage til Danmark, så de mange tilskuere på Danmarksturnéen får en stor oplevelse med gymnastik og fællesskabet som udgangspunkt.

Det har været en svær beslutning at udsætte holdet. Vi har et engageret lederteam, og vi har mange dygtige gymnaster, som har trænet hårdt og udsat andre planer og muligheder for at følge drømmen.

Hanne Lene Haugaard, formand DGI Gymnastik

Hold 13 forsætter i 2021-2022. Planlægningen går i gang med det samme. 

TAK til jer gymnaster, lederteam, partnere og sponsorer, frivillige og alle omkring holdet for jeres tålmodighed, støtte og opbakning.

Mette Holm Rod, General Manager DGI Verdensholdet

 

Vi bevæger verden igen i 2021-2022