En hilsen fra hæsblæsende Taiwan

Vi har nu været på farten i to måneder, og hvilke to måneder det har været. Siden sidste beretning har vi taget turen fra Sydkorea til Taiwan, hvor vi d. 8. november blev taget imod af en ti mand høj velkomstkomite med blomsterkranse og åbne arme.

Workshop i Taiwan

Første stop i Taiwan var Kainan University i byen Taoyuan. Her blev vi indkvarteret på universitetet og skulle lige vænne os til nogle andre forhold end luksuriøse Sydkorea. Den stod på nu køjesenge uden madrasser og kyllingeburgere til morgenmad. Til gengæld var der rigtig gode sportsfaciliteter, som vi benyttede til at få nogle lange træningsdage på programmet igen. Det var også i universitetets sportshal, vi leverede vores første show i Taiwan. En noget speciel oplevelse, da der ikke var sat klapstole nok op til alle tilskuerne, og vores arrangør besluttede, at så måtte ingen sidde på stolene. I stedet skulle folk sidde bag klapstolene med stærkt begrænset udsyn til følge. Så har vi set det med. 

 

Efter en uge i Taoyuan gik turen videre til Miaoli og universitetet Yu Da, hvor dagene gik med workshops og forberedelse til vores show i Miaoli Stadium Dome med plads til 8.000 tilskuere. Vi havde fornøjelsen af at lave workshop med en gruppe elever, der er blandt verdens bedste til at spille djævlespil. De forsøgte at lære os lidt af deres utrolige kunnen, men vi må nok hellere holde os til gymnastikken. Det var også i disse dage, vi virkelig fik testet vores omstillingsparathed, da vi havde sidste træningsdag inden vores store show i Miaoli. Planen var klar, og showet skulle finpudses, da 300-400 elever fra en nærliggende skole pludselig marcherede ind i hallen for at lave en opvisning for os. Vi fik en overraskelse og et flot show i traditionelle lokale dragter. Vi blev da også klar til vores eget show dagen efter. Foran det største publikum vi endnu har optrådt for havde vi en storslået aften i Miaoli Stadium Dome og for alvor vist NAMUH til Taiwan.

 

En af de helt store oplevelser i Taiwan har været de mange workshops vi lavede i de første to uger. Hovedparten af dem i en størrelse vi aldrig havde forestillet os. Mellem 700 og 1.600 deltagere stod klar på de skoler, vi besøgte og fik lært vores “”We Move the World”-dans og bevæget sig på nye måder. At dømme ud fra antallet af selfies, der blev taget med gymnasterne efter hver workshop, var det en stor succes.

 

Under hele opholdet har der været fuld fart på med shows og især workshops. Heldigvis har der også været tid til at opleve landet og dets kultur og folk. I New Taipei City boede vi i et Kung Fu-center, hvor medlemmerne dyrkede stilarten Qigong, som går ud på at svinge med armene ti minutter ad gangen op til flere gange dagligt. Det skulle give velvære. Vi fik også udforsket nationalparken, Yangmingshan, badet i de varme kilder og smagt den lokale ret stinky tofu, der, som navnet antyder, lugter fuldkommen frygteligt og smager næsten som det lugter.  

 

Vi er nu i vores sidste uge i Taiwan, og i går blev vi indkvarteret hos værtsfamilier i hovedstaden, Taipei. Dejligt at slutte vores ophold af med at komme helt tæt på lokalbefolkningen og blive en del af deres hverdag. Indtrykkene har allerede været mange, og tiden er fløjet præcis så hurtigt, som den skal, når man oplever så meget. D. 3. december rejser vi til Los Angeles og efter et kort stop der, rejser vi videre til Colombia, hvor vi blandt andet skal fejre jul.

Læs også om den fantastikske begyndelse på verdensturnéen.