Et vildt år...

Jordomrejse, fede shows og venskaber for livet. Gymnasterne på DGI Verdensholdet 12 kan se frem til et år fuld af
oplevelser, de aldrig glemmer.

Søren Budtz Berthelsen

Efter to måneders intensiv træning hen over sommeren er de 28 gymnaster klar til for alvor at tage hul på turnélivet. I første omgang med 13 shows til take off, for derefter at drage verden rundt, inden de vender hjem til Danmarksturnéen igen til april. En unik gymnastisk og menneskelig rejse, der bringer store forventninger og forhåbninger med sig - ikke mindst til sammenholdet på holdet.

Jeg tror, det bliver som en ny familie. Som et efterskoleophold. Man kommer rundt om alle sider af hinanden, når man bliver så tætte. Jeg glæder mig helt vildt til at lære folk at kende, og se hvordan vi reagerer, når vi kommer væk hjemmefra.

Søren Budtz Berthelsen

Søren Budtz Berthelsen, blev student i juni 2018 og er holdets yngste gymnast med sine 20 år.

Også for 23-årige Jonas Nohns Jensen er fællesskabet og det at blive en fasttømret enhed noget af det, der fylder mest i tankerne, inden det hele for alvor går løs.

Lige nu tænker jeg mest på sammenholdet, som vi allerede er ved at have opbygget nu. Det bliver bedre og bedre og tættere og tættere med tiden. Man lærer først hinanden rigtigt at kende, når man bliver presset både fysisk og mentalt. Så finder man ud af, hvordan folk egentlig er, og det glæder jeg mig til.

Jonas Nohns Jensen


At rejse med gymnastikken

Både Jonas og Søren har før rejst i forbindelse med gymnastik og oplevet, hvad det kan betyde at møde fremmede kulturer gennem gymnastikken. For Jonas’ vedkommende i Thailand med Ringkøbing-Skjerns REP-hold, mens Søren sidste år var i Cuba med Lilleholdet med tidligere elever fra Vejstrup Efterskole.
“Når vi rejser med gymnastikken, møder vi ofte de lokale på en anden måde. Vi kommer ud på skoler eller laver arrangementer, hvor vi kan dele vores glæde ved gymnastik og leg sammen med dem - også selvom vi ikke taler samme sprog. Og når jeg tænker på det år, der venter, ser jeg det lidt som en gymnastikrejse, der bare fortsætter og fortsætter,” siger Jonas, mens Søren også står tilbage med en lang række minder fra Cuba, han aldrig kommer til at glemme.

De børn, vi lavede workshops med, havde aldrig lavet gymnastik før, men de var så glade og elskede at være med. Det gjorde mig faktisk virkelig rørt at kunne give dem den oplevelse.

Søren Budtz Berthelsen

Mødet med de lokale

Når DGI Verdensholdet 12 rejser ud i verden bliver det som oftest med bolig hos lokale værtsfamilier, der åbner dørene og giver mulighed for at få et helt særligt indblik i deres kultur. Og lige præcis det aspekt af turen bliver imødeset med stor begejstring.
“I Cuba boede jeg i en familie, som ikke havde mange penge, men husmoderen tog imod os med det bredeste smil og gjorde alt for, at vi følte os hjemme. Nu får jeg lov til at se, hvordan en familie lever i Sydkorea, Taiwan og Colombia. Det, er jeg sikker på, bliver en kæmpe oplevelse,” siger Søren.

Jonas har tidligere boet 10 måneder hos en lokal familie på en farm i Australien, og har erfaret, hvad det kan betyde, når man oplever et land gennem dets lokalbefolkning frem for dets turistattraktioner.
“Man har jo nogle tanker og fordomme omkring lande og deres indbyggere, men man bliver nødt til at høre tingene fra de lokale selv for at få de rigtige historier. Jeg synes, at noget af det fedeste ved vores rejse er, at vi ikke bliver turister, men får mulighed for at komme rigtigt ind under huden på de
mennesker, vi møder,” forklarer Jonas.

side 4_6_Jonas.jpg

At inspirere og blive inspireret 

De to gymnaster glæder sig til at formidle den danske gymnastiktradition til andre dele af verden, og ambitionen er at inspirere andre til en sundere og mere aktiv livsstil gennem workshops og shows.