Fremtidens værdier blandt børn og unge

#næstekærlighed #fællesskab
DGI Verdensholdet viser værdierne ved det danske foreningsliv
frem på smukkeste vis under workshop i Aarhus den 26. juni 2019.

Workshop i Argentina under verdensturnéen

I forbindelse med Verdensholdets 25 års jubilæum ønsker vi at sætte særligt fokus på fremtidens værdier blandt børn og unge. Holdets gymnaster har sine rødder i de danske gymnastikforeninger, hvor fællesskab, frivilligt engagement og glæden ved leg og bevægelse er bærende værdier.

Børn og unge sidder i dag meget bag en skærm og får mange påvirkninger fra ’realityverdenen’ og fra de sociale medier. Dette kan presse børn og unge ud i selviscenesættelse og perfektionisme. Statistikkerne viser, at der aldrig har der været så mange børn og unge med depressioner, angst og stress.
Samtidigt ved man at foreningsliv eller deltagelse i andre fællesskaber resulterer i mindre mobning, mindre digital ensomhed, mere livsglæde og mere rummelighed.

Børn og unge skal selvfølgelig have lov til at hente input fra reality verdenen og de sociale medier. Men det er også essentielt at børn og unge modtager andet indhold, og her ønsker Verdensholdet at bidrage.

Målrettede unge

DGI Verdensholdet består af unge målrettede mennesker, som har mærket på egen krop, det berigende ved at deltage og bidrage i et legende og varmt fællesskab.

Gymnasterne kan fordybe sig, gå efter et mål, og ikke mindst vise næstekærlighed og bevægelses-glæde for hinanden og omverdenen.

Danske børn og unge fortjener at opleve og blive inspireret af Verdensholdsgymnasternes stærke værdisæt og fællesskabsorientering.

Den 26. juni laver holdet workshops for 480 børn på pladsen foran Musikhuset Aarhus og AROS og slutter af med en workshop for alle +13 år der har lyst til at bevæge sig med holdet. 

Har du lyst til at opleve en masse glade børn i bevægelse, er det muligt at overvære de to workshops som tilskuer. 

Programmet vil være:

Workshops børn: 

Kl. 11.00 -12.30: 240 deltagere (3-5 klasse)
Kl. 13.30 -15.00: 240 deltagere (6-8 klasse)

Workshop for 13+ og voksne:

Kl. 17-18.15 (tilmeld gerne så vi ved hvor mange der deltager. Workshoppen er gratis)

Med workshops den 26/6 og show i Musikhuset Aarhus den 27/6 sættes projekt #Næstekærlighed og #Fællesskab igang og forsætter med flere events i løbet af 2020 og 2021.

Vi glæder os og håber at vi ses derude...