Rørende workshop og smukke shows i Mexico

Vores ophold i Mexico synger på sidste vers. Den sidste uge har vi været i landets næststørste by, Guadalajara, men det hele startede i en - efter mexicanske forhold - lille by ved navn Tepatitlán.

Vi ankom om natten til d. 20. januar og mærkede allerede den følgende formiddag byens hyggelige nærhed, da folk stimlede nysgerrige og spørgelystne sammen og overværede vores fysiske træning på det lokale torv. En rar start i et land, som de fleste af os havde forventet skulle være hektisk og kaotisk, men i Tepatitlán var det oftest det modsatte - med biler, der konsekvent stoppede for krydsende fodgængere og folk, der tog sig tid til at hilse venligt til hinanden på gaden.

I vores tid i Tepatitlán blev der virkelig sat skub i udviklingen af showet. Holdets tredje instruktør, Benedikte, som hidtil har været hjemme grundet sit studie i Danmark, stødte til gruppen. Det var et dejligt gensyn. Med sig havde Benedikte desuden Rie Toftgård og Martin Bramsen fra Performanceudvalget. De sparrede med instruktørerne, og der blev dagligt tænkt store NAMUH-tanker til langt ud på natten, mens nye ideer blev ført ud i livet i træningssalen fra morgen til aften. En intens uge, som vi glæder os til at vise det endelige udbytte af, når vi kommer hjem til Danmark.

 

Der blev dog også tid til at lave workshops med lokale børn og unge. Og heldigvis for det. Det var her, vi lavede en af de workshops, som har gjort størst indtryk på os. En gruppe unge mennesker med autisme og forskellige fysiske handicap viste talrige eksempler på, at intet er umuligt, hvis man har den rigtige indstilling. Mangler man sine fødder, kan man bevæge sig lige så fint rundt på air track’en på sine hænder. Det var meget livsbekræftende at opleve og noget, der satte tanker i gang.

sport for all 4E4A4301.jpg

 

Efter en uge i Tepatitlán fløj vi halvanden time nordøst og landede i storbyen Monterrey, hvor vi skulle tilbringe vores anden uge i Mexico. Her var LEGO vores værter, og de indkvarterede os på et dejligt hotel. Det må man sige blev meget vel modtaget efter tre måneder stort set udelukkende med sovesale. Under hele vores verdensturné har vi i høj grad benyttet LEGO-klodser i vores workshops til at illustrere og forklare vores lege og øvelser, og i Monterrey fik vi mulighed for at dele vores erfaringer med en række såkaldte LEGO play agents, som arbejder med læring gennem leg. Samtidig havde vi lejlighed til at besøge den danske virksomheds kæmpemæssige fabrik i Monterrey og komme helt derind, hvor de små klodser bliver produceret. Meget fascinerende.
Workshop VIG_0033.jpg 

Mange af de ansatte fra fabrikken tog plads på tilskuerrækkerne under vores tre shows i Auditorio Pabellon M midt i Monterrey. Her fik vi en lille forsmag på, hvordan det bliver at optræde i Operaen i København til maj. På en rigtig scene i et smukt rum med fuld lyssætning og storslået lyd. Det var stort at prøve. Og også en rigtig god mulighed for at afprøve og implementere nogle af vores nye elementer i showet og se dem an i forhold til Danmarksturnéen, som vi så småt begynder at kunne skimte om hjørnet.
 

Først har vi heldigvis to måneder mere herude i verden. I aftes rundede vi godt af i Mexico, og i dag går turen videre til USA, hvor vi lander i Houston. Vi er glade og taknemmelige over alle de gode oplevelser, vi har haft allerede og glæder os til alle dem, der venter forude.

 

Mange mexicanske hilsner,

DGI Verdensholdet