Highlights fra udtagelsen

Det har været en lang, hård og mega spændende weekend. 
Fredag aften mødte 197 dygtige gymnaster ind til udtagelsen til én af de eftertragtede 28 pladser.

Hvert andet år er det muligt at søge ind på holdet. Udtagelsen forløber over to processer og første del af udtagelse fandt sted i weekenden den 10.-12. februar på BGI Akademiet. Her gennemgik gymnasterne forskellige bevægelsesmoduler. 41 gymnaster er gået videre og nu venter de personlige samtaler, som er det sidste gymnasterne skal igennem inden det endelige hold med 28 af Danmarks dygtigste gymnaster sættes.

Med en plads på holdet starter et intensiv forløb med træningslejr, træningsweekender, 14 opvisninger og workshops i Danmark, og en verdensturne på 6 måneder, hvor turen bl.a. går til Asien, Australien, Sydamerika og Europa.
Derefter kan holdet opleves på en Danmarksturné med 24 shows, hvorefter adskillige shows og workshops i Europa venter inden holdet slutter af i sommeren 2024. 

DGI Verdensholdet rejser under sloganet ”Vi bevæger verden” og gymnasterne får en unik mulighed for at bevæge børn, unge og voksne til bevægelse, udfordring og fællesskab igennem de 200 workshops og 150 shows på deres tur.  

Hovedformålet er at sammensætte det bedste hold 

Udtagelsen til DGI Verdensholdet har det hovedformål, at sammensætte det bedste hold og udvælge de dygtigste gymnaster. Det skal være gymnaster, der kan udføre det show, som instruktørerne ønsker at skabe. Lige nu arbejder instruktørerne med showet KATA på et meget teoretisk plan. Efter udtagelsen omsættes dette til praksis med flow og indhold sammen med gymnasterne. 

Ud over at sætte det rigtige hold, så har udtagelsen også det formål, at skabe en super god oplevelse med masser af energi for alle der deltager.  

Det er vigtigt, at alle kommer hjem fra udtagelsen inspireret og motiveret til at dyrke gymnastik, dygtiggøre sig og forhåbentlig stille i igen, selvom de ikke kommer igennem ved denne udtagelsen. 

Instruktørerne har arbejdet med showuniverset KATA siden oktober 2022 og har store drømme i forhold til showet, såvel som holdet der skal opvise og leve sammen i et helt år.  

Under udtagelsen er der mange ting, instruktørerne og udtagere kigger efter. Gymnasterne skal være velforberedte, de skal kunne tage gode beslutninger og drømme stort, samt sætte sig selv i scene til udtagelsen. Gymnasterne skal udvise energi i alt lige fra de mest elegante øvelser og til tempofyldt hiphop.

Gymnasterne bedømmes på deres egen præstation til udtagelsen, i en opsætning, hvor alle kan føle sig trygge, give sig fuldt ud og nyde at lave gymnastik.

Fredag d. 17. februar blev gymnasterne på ​​DGI Verdensholdet 2023-2024 offentliggjort. Det vil nu være muligt at købe billetter til den intense opvisningen på verdensholdet.dk, inden holdet rejser ud verden.