Nyt trænerteam med stærke rødder til DGI

Dinne Fredslund Andersen og Morten Asbjørn Christensen er netop ansat som instruktører for DGI Verdensholdet 2020-2021. Dinne og Morten har en lang baggrund i DGI som både gymnaster og instruktører.

Dinne Fredslund Andersen og Morten Asbjørn Christensen

Ambassadør for DGI og Danmark

Med en stærk instruktørerfaring, og bevidstheden om det ansvar, man har som både rollemodel for gymnasterne, som ambassadør for DGI og Danmark, går Dinne Fredslund Andersen og Morten Asbjørn Christensen ind i rollen som Instruktører.

Som en del af lederteamet for DGI Verdensholdet nr. 13, får de begge mulighed for at sprede budskabet om dansk gymnastik, og en foreningskultur der bevæger verden. De kommer til at stå i spidsen for et hold bestående af Danmarks bedste gymnaster og en unik gymnastikfortælling.

Holdånd er vigtigt

Dinne er opvokset i Ollerup, hvor gymnastikken og foreningslivet altid har været en stor og betydningsfuld del af hendes liv. Til daglig studerer hun Psykologi på Syddansk Universitet.

Dinne var gymnast på DGI’s 10. Verdenshold, hvilket hun husker tilbage på, som en fantastisk og meget lærerig oplevelse, som hun er dybt taknemmelig for at have fået med i bagagen. Ud over mange spændende kulturmøder gennem opvisninger, workshops og værtsfamilier, samt stærke venskaber for livet, fik hun også en øget indsigt i sig selv. Denne fantastiske og berigende oplevelse vil Dinne gerne give videre til gymnasterne på DGI’s 13. Verdenshold.

”Jeg mener, at noget af det der er vigtigst for at skabe holdånd, meget godt kan beskrives med det populære udtryk; ”at løfte i flok”. Altså, at give gymnasterne en følelse af, at de hver og én er vigtige for holdet og det fælles produkt.”

Dinne Fredslund Andersen instruktør på DGI Verdensholdet 2020-2021

Fritiden bruges på gymnastik. Dinne underviser SG Elitepiger, et udtaget pigehold i Svendborg, og er selv aktiv udøver på SG dans 1, BC Dansekompagni og Ollerups Elitehold. Derudover er hun gæsteunderviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerups dans/rytmelinje, samt træningsholdene ”Lækre Stænger” og SG Gymclass.

Dinne glæder sig til at skabe et flot og kreativt show QUA, samt give gymnasterne en fantastisk oplevelse på deres rejse rundt i verden og med hinanden.

Sætte aftryk

Morten var gymnast på DGI’s 10. Verdenshold og læser i dag til maskinmester i Århus.

De sidste par år har han været med i spidsen for Århus rephold, som har været en sand legeplads. Rollen som repholdsinstruktør har givet mulighed for at folde sig ud som leder og afprøve opnåede ledelsesmæssige kompetencer - Nu skal den have et gear mere.

Morten mener, at kriterierne for en stærk og sund holdånd på DGI Verdensholdet opnås gennem personlig trivsel. Han vil have fokus på individuel succes og udvikling for at fremme holdets præstation. At bo, rejse og performe med 28 af Danmarks dygtigste gymnaster er forbundet med op- og nedturer. Hans ønsker at have en individuel tilgang til den enkelte gymnast og snakke om deres ønsker til udbytte og strategier, når hverdagen ”rammer”.

”Hvis alle skal behandles ens, skal de behandles forskelligt” er en kliché Morten ofte fortæller til sig selv.

Morten Asbjørn Christensen, instruktør på DGI Verdensholdet 2020-2021

Et stærkt hold
Dinne og Morten er udvalgt blandt et meget stærkt felt af ansøgere. De har stor ledererfaring, viden om gymnastik og sundhed samt et stærkt kendskab til DGI. Dette kræves når man arbejder med gymnaster på dette niveau og her har Dinne og Morten været stærke kandidater.

”Vi er begge helt oppe og ringe over det her. Vi er beærede, ydmyge og glæder os til at komme i gang! Både Dinne og jeg kommer til at brage ind i det her projekt med lysets hast. Så kan I selv få lov til at regne lidt på, hvor meget energi vi kommer med. (Hint: en del)”

De to instruktører

Trænerteamet skal nu skabe et hold sammen. De kommer til at supplere hinanden og løfte showet QUA og et hold på 28 dygtige gymnaster sammen.

”Dinne og Mortens mange kompetencer vil give holdet det bedste udgangspunkt og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet”.

Mette Holm Rod, General Manager for DGI Verdensholdet.