DGI Verdensholdet sætter leg på skoleskemaet i Polen

Coronakrisen har gjort det svært at dyrke sport og lege på skoler i hele verden. Det mærkede gymnasterne på DGI Verdensholdet, da de besøgte en polsk folkeskole for at lave workshops. Skolen ville først have workshops med lav grad af fysisk aktivitet, fordi børnene ikke var vant til at bevæge sig – det blev der heldigvis hurtigt lavet om på.

Se med fra Polen

Besøget i Polen er en del af "Move For Fun" som er et projekt i samarbejde med DGI, Novo Nordisk og ISCA, der har til formål at få børn fra udsatte samfund til at være aktive gennem leg og bevægelse. 

De polske gymnastiksale havde stået tomme længe. Idræt, som eleverne kendte det, var fjernet fra skemaet for at holde coronapandemiens hærgen væk. I halvandet år havde de polske elever ikke haft rigtig idrætsundervisning. Da DGI Verdensholdet ankom til en polsk skole i byen Wrocław for at lave workshops, var det med besked om at tage den med ro, og skåne eleverne for vilde aktiviteter.

Men efter to dage med workshops, blev holdet kontaktet af skolen igen. Skolen ville gerne have endnu flere aktiviteter med børnene. De første to dage havde sat gang i en snak på lærerværelset, om måden gymnasterne var sammen med børnene på. Særligt havde de lagt mærke til, at gymnasterne selv havde det enormt sjovt, når de lavede workshops. De havde også opdaget, at børnene havde masser energi og mod på at lege. Nu ville de pludselig have endnu flere workshops. 

Det endte med at gymnasterne lavede 103 workshops på 4 dage. De sluttede besøget på den polske skole af med 5 små shows på én dag, for at vise eleverne, hvad dansk gymnastik er. Polen var andet stop på verdensturnéen, og her fik gymnasterne virkelig lov at mærke, hvad der venter dem på resten af rejsen.