Salling Fondene støtter DGI Verdensholdet i arbejdet omkring fremtidens værdier for børn og unge

I forbindelse med holdets 25 års jubilæum sætter gymnasterne projekt #næstekærlighed i gang i Aarhus. Målet er at motivere og bevidstgøre børn og unge om værdien ved et aktivt og fysisk fællesskab med #næstekærlighed i centrum.

Med workshops den 26/6 og show i Musikhuset Aarhus den 27/6 sættes projekt #næstekærlighed i gang.

Vi er utrolig glade for støtten fra bl.a. Salling Fondene der har sikret, at vi kan fortsætte med mange workshops rundt i landet i løbet af 2020 og 2021,

Mette Holm Rod, General Manager DGI Verdensholdet

Salling Fondenes formål er at bidrage til en bedre hverdag for danskerne, og her kan det gøre en stor forskel for mange børn og unge at være dele af et aktivt, fysisk fællesskab. Derfor er vi glade for at støtte DGI Verdensholdets initiativ, som vil motivere mange til at være mere fysisk aktive i dagligdagen og tage del i foreningslivet,

Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Med projektet viser holdet værdierne ved det danske foreningsliv frem på smukkeste vis og debatterer fremtidens værdier – ’i børne- og ungdomshøjde’.

Dette skal ske både på sociale medier, ved fysisk tilstedeværelse og igangsætning af nye foreningsinitiativer.
Holdets gymnaster vil være aktive, debatterende og synlige ved fysisk tilstedeværelse i byrum, på efterskoler, på de bonede gulve og på de store arenaer.

Man ved, at foreningsliv eller deltagelse i andre fællesskaber resulterer i mindre mobning, mindre digital ensomhed, mere livsglæde og mere rummelighed.
Børn og unge skal selvfølgelig have lov til at hente input fra reality verdenen og de sociale medier, men det er også essentielt, at børn og unge modtager andet indhold.

”Gymnasterne har selv mærket det berigende ved at deltage og bidrage i et legende og aktivt fællesskab. Med projektet får flere danske børn og unge mulighed for at blive inspireret af gymnasternes stærke værdisæt og fællesskabsorientering”, fortæller Mette Holm Rod, General Manager DGI Verdensholdet.

Den 26/6 sættes projektet i gang med workshops for skolebørn i løbet af dagen. Kl. 17:00 samme dag vil der være en åben workshop for voksne i byrummet foran Musikhuset. Den sidste workshop er for alle der er fyldt 13 år og ældre, den er gratis og kræver ingen forudsætninger.

Donationen er givet af Købmand Herman Sallings Fond.