De sidste forberedelser til et brag af en DK-TOUR

Hundredvis af timers gymnastiktræning på dansk og udenlandsk jord kulminerer meget snart i et storslået show, når DGI Verdensholdet indtager de danske haller på deres Danmarksturné.

Den sidste uge har gymnasterne fra DGI Verdensholdet knoklet i døgndrift for at færdiggøre showet QUA forud for deres DK-TOUR. Den nervepirrende og forløsende premiere bliver d. 4. april i Haderslev, hvor gymnasterne for første gang viser det show, de har brugt et år på at skabe.

I showet kommer gymnasterne igennem mange forskellige genrer inden for dans og gymnastik. Drengene kaster sig blandt andet over det udfordrende håndredskab - sjippetorvet, og pigerne optræder med kæmpestore ikoniske blå hatte med nytænkende bevægelsesmønstre. Instruktør på DGI Verdensholdet Dinne Fredslund Andersen glæder sig meget til premieren.

Det bliver en kulmination af lang tids forberedelse at vise QUA på DK-TOUR. Showet bliver et brag af god energi, bevægelsesglæde og stemningsfyldt musik,” fortæller Dinne Fredslund Andersen, Instruktør på DGI Verdensholdet.

En livsrejse
I showet bliver publikum taget med ud på en livsrejse fortalt gennem gymnastikken. I fortællingen følger man en dreng og en pige, der vokser op sammen i trygge rammer symboliseret ved den traditionelle danske gymnastik. Herefter drager de ud på egen hånd for selv at opleve verden og udvikle sig hver for sig. På hver deres rejse møder de begge to udfordringer – og nye bevægelsesmønstre, som er med til at forme dem som mennesker. I løbet af showet fletter de to livsrejser sig ind og ud af hinanden, og man følger drengen og pigens spirende nysgerrighed på hinanden.

Hjemme før tid
DGI Verdensholdet kom hjem fra deres verdensturné tre uger før planlagt på grund af udfordringer med corona. Det gav til gengæld mulighed for at deltage i en række lokalopvisninger. Gymnasterne besøgte Svenborg Gymnastikforening og Bjerringbro Gymnastikforening, hvor de lavede mini-shows og nød selv at se gymnastik.

Det har været fantastisk at mærke stemningen i hallerne igen, og se noget flot gymnastik. Corona har sat en stopper for opvisningssæsonen de sidste par år, så det er dejligt, det nu endelig kan lade sig gøre igen,” fortæller Bie Andersen, Team Manager på DGI Verdensholdet.

Gymnasterne har også lavet en del workshops i Danmark. Blandt andet har de bevæget sårbare familier, da de besøgte Red Barnet i Odense. De har også lavet en workshop for ukrainske flygtningebørn, der netop var kommet til Danmark på grund af krigen i Ukraine. Derudover har gymnasterne besøgt forskellige skoler rundt om i landet og udnyttet nogle af alle de erfaringer, de har fået på deres rejse i verden til at holde underholdende workshops.

Den ekstra tid i Danmark har også givet gymnasterne mulighed for at bruge tid på at få de sidste detaljer på plads i showet. De har terpet opstillinger, øvet overgange, dragtskifte og lyssætning. Publikum kan forvente en gymnastiskopvisning med høj fart, kæmpe lysshow og dramatisk historiefortælling gennem dans og bevægelse.

Gymnasterne er maks klar til at fyre den af. Jeg glæder mig til, at folk skal se alt det, vi har udviklet og opnået sammen,” fortæller Dinne Fredslund Andersen, Instruktør på DGI Verdensholdet.