Fuld fart på tourlivet i Tyskland

Allerførste del af verdensturnéen startede med to dage i Tyskland. Her besøgte gymnasterne to danske skoler i Flensborg og Slesvig for at optræde og lave workshops. Det gav gymnasterne en ny indsigt i det danske mindretal. På den måde blev første kulturudveksling på dansk.

Gymnasterne optrådte for en fyldt hal på Duborg Skolen i Flensborg.

Spændte og boblende med følelser af både savn og forventningsglæde satte gymnasterne ind sig ind i tourbussen og begyndte verdensturnéen d. 24. oktober. Det tog dem under tre timer at nå startdestinationen. Faktisk opdagede de ikke engang, at de krydsede grænsen til Tyskland. Første stop på rejsen var Slesvig, hvor de skulle overnatte på luftmadrasser i Slesvig Roklub med den fineste udsigt til vandet. 

Næste dag bød på workshops og show på A. P. Møller Skolen. Det er et dansk gymnasie som i sin tid var en gave til det danske mindretal i Sydslesvig og Skoleforeningen fra A.P. Møller Fonden. Normalt bliver skolens elever undervist på dansk, og derfor trak flere af dem på smilebåndet, da DGI Verdeholdet i stavelser præsenterede sig selv og lovede at tale langsomt og tydeligt. Efter show og workshops tog gymnasterne tilbage til robklubben, hvor gymnasieeleverne havde forberedt en lækker middag til dem. Gymnasterne var nysgerrige på det danske mindretal og deres historie, og eleverne ville vide alt om, hvad det krævede at gå på DGI Verdensholdet. 

Den efterfølgende dag gik turen til Flensborg hvor gymnasterne skulle optræde på Duborg Skolen, som også er en dansk skole med folkeskole og gymnasie kombineret i et. Efter showet tog gymnasterne hen på Ungdomskollegiet i Flensborg, hvor de brugte eftermiddagen på fysisk træning.

Besøget på de to skoler blev en øjenåbner for gymnasterne, der lærte en masse om det danske mindretal og det tyske skolesystem. Den anden vej rundt gav det også skolens elever en stor indsigt i, hvad den danske gymnastiktradition byder på. Rent sprogligt blev det en blid start på verdensturnéen, men gymnasterne blev til gengæld fyldt op med indtryk og nye spændende bekendtskaber.