Sådan foregår udtagelsen

184 gymnaster kæmper i weekenden d. 16-18/2 om en af de 28 pladser på DGI Verdensholdet.
Hvert andet år er det muligt at søge på holdet, og denne gang står vi med det største antal ansøgere nogen sinde.

Med en plads på holdet venter en helt ny hverdag. Træningsweekender, træningslejr, 13 shows i Danmark og en verdensturné på 6 måneder, hvor turen går til Emiraterne, Sydkorea, Taiwan, Chile, Columbia, Mexico, USA og Gran Canaria. Derefter kan holdet opleves på en stor Danmarksturné med 22 shows og så venter Europa. 

DGI Verdensholdet rejser under sloganet "Vi bevæger verden" og gymnasterne får en unik mulighed for at bevæge rigtig mange til mere sundhed, udfordring og fællesskab igennem de 200 workshops og 150 shows på deres tur.

Hovedformålet er at finde de dygtigste, men også at skabe en god oplevelse for alle deltagere.

Et par ord fra instruktørerne

"Det bliver dødlækkert! Vi har arbejdet med showuniverset NAMUH siden oktober og har kæmpestore drømme for showet, såvel som holdet der skal rejse, opvise og leve sammen i et helt år.

Under udtagelsen er der mange ting, vi kigger efter. Vi har stort fokus på, at vi kan se, at gymnasterne er velforberedte, at de tager gode beslutninger og at de, ligesom os, drømmer stort og sætter sig selv i scene til udtagelsen.  

Det er ikke nødvendigvis lillefingerens placering der gør hele forskellen, men der skal kæles for detaljerne og vises, at man som gymnast er i sit naturlige element når man træder ud på gulvet.  

Vi vil se energi i alt lige fra de mest elegante øvelser og til det hurtigste og mest tempofyldte hiphop.

Gymnasterne bedømmes på deres egen præstation til udtagelsen, men vi skaber en stemning, hvor alle kan føle sig trygge, give sig fuldt ud og nyde at lave gymnastik", Malthe Hahn, Benedikte Capion og Maiken Meldgaard Christensen.

Udtagelsesweekenden til DGI Verdensholdet har det hovedformål, at udvælge de dygtigste gymnaster der kan udføre og udfylde det show, som instruktørerne ønsker at skabe. Lige nu arbejder instruktørerne med showet på et meget teoretisk plan, som de efter udtagelsen begynder at omsætte til praktik med flow og indhold sammen med gymnasterne. 

At få de rigtige gymnaster ift. instruktørernes drømme er essentielt for at nå i mål med showet.

Rie Castella Toftgaard

Ud over ønsket om at finde de dygtigste gymnaster og de helt rigtige mennesker til holdet, så har udtagelsen også det formål at skabe en rigtig god oplevelse for alle der deltager.

Det er vigtigt for os, at alle kommer hjem fra denne weekend inspireret og motiveret til at fortsætte med at dyrke gymnastik, dygtiggøre sig og forhåbentlig komme igen, selvom de ikke kom hele vejen til denne udtagelse.

Vi oplever heldigvis mange der synes, at det er en super god weekend med masser af energi, og vi har også mange gymnaster som stiller op og prøver at komme på holdet flere gange, hvilket vi er rigtig glade for.

Det er vigtigt, at man har lyst og tør at komme tilbage og gribe endnu en chance for at komme igennem det nåleøje som udtagelsesweekenden er.

Rie Castella Toftgaard, Formand for Performanceudvalget

Torsdag d. 22. februar kl. 18:00 offentliggøres det hold på 28 gymnaster, som kommer til at udgøre DGI Verdensholdet frem til sommeren 2019.

Holdet kommer til at rejse med showet NAMUH og allerede den 1. marts er det muligt at købe billetter til afrejseopvisningen som kaldes et TAKE-OFF show, da det sender holdet ud i verden. Til foråret kan man opleve showet igen, men i en ny form som tydeligt afspejler, at holdet nu har arbejdet sammen i længere tid og at impulser fra verden har udviklet både showet og gymnasterne. 

* 192 har oprindeligt søgt på holdet, men som tidligere, er der altid frafald inden udtagelsen.

Her kan du læse mere om showet NAMUH